HolotropikumA kövérek jóval hajlamosabbak a fejfájásra

A kövérek jóval hajlamosabbak a fejfájásra

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A kövér embereket csaknem kétszer jobban fenyegeti fejfájás: 81 százalékkal nagyobb az esélyük migrénre – állítják amerikai kutatók.

kover-setaovA Baltimore-i John Hopkins orvosi egyetem tudósai közel négyezer emberen vizsgálták az összefüggést. Az alanyok életkora átlagosan 47 év volt. A csoportból 1044-en voltak kövérek és közülük 188 fő szenvedett esetenkénti főfájástól.

Az esetenkénti ebben az esetben azt jelenti, hogy havonta legfeljebb 14-szer kapnak migrént, a krónikusnak minősített migrén havonta legalább 15 napon kínozza „áldozatait”. A krónikus migrént tekintve már korábban is összefüggést találtak kutatók a testsúllyal, az alkalmankénti migrén esetében viszont most mutatták ki először a kapcsolatot, amely meglehetősen szorosnak mutatkozik.

A vizsgálati eredmények szerint a túlsúly és az esetenkénti migrénes hajlam közti összefüggés erősebb 50 év alatti korban. A kutatók úgy találták, hogy testedzés segít ritkítani a fejfájásokat – adta hírül csütörtökön a The Daily Mail című brit lap.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek