KuriózumA koktélok világa

A koktélok világa

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha már dolgoztunk a vendéglátóiparban, jól tudjuk, mennyi dolog van egy bárban, főleg akkor, ha nem rendelkezünk megfelelő báreszközökkel és ezért nehezen találjuk meg a kellékeket, ezzel időt veszítvén egy forgalmas éjszakán. Számos eszköz szükséges már maga az italok előkészítéséhez és a kellékek tárolásához is, de a felszolgálás sem mehet végbe néhány bár kellék nélkül.

barshaker1

Fontos, hogy a bárban rendszerezve legyenek a dolgaink: tudjuk, hová kell nyúlni egy késért például citromszeletelés előtt, ismerjük, hogy melyik vágódeszkának hol a helye, vagy hogy a koktélok készítésekor a megfelelő koktélos poharakat használjuk. Mindez persze nem elegendő egy forgalmas hétvégi éjszakán, ahol leginkább a különböző egzotikus koktélokra van rendelés.

A mixer „”legjobb barátja”” ilyenkor a koktél shaker, hiszen ha nincs mivel összekeverni a koktél kellékeket, akkor a koktél íze sem lesz az igazi. A shaker kis helyen is elfér, hiszen nem lehet túl nagy, különben nem fér el a pultos kezében, a shakelés pedig tudjuk, hogy egyike a leglátványosabb bár-attrakcióknak. A profik ezt már filmbe illő módon csinálják, sőt, sokan már az üvegekkel való dobálózástól sem rettennek meg, ám tudni kell, hogy ehhez rengeteg gyakorlás és egy flair üveg is szükséges, ami kifejezetten erre a gyakorlási célra lett elkészítve, hiszen nem törik el.

Finom italokat azonban egyszerűbb és visszafogottabb módszerekkel is el lehet készíteni, és ezeket az italokat a dekorációs elemek is, mint például a koktélesernyők, jelentős mértékben feldobják.

Forrás: Bartenders.hu

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek