KuriózumA kisfiú kijelentette, hogy nem akar „lányoknak való” házimunkát végezni, mire az...

A kisfiú kijelentette, hogy nem akar „lányoknak való” házimunkát végezni, mire az édesanya megtalálta a tökéletes választ

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A 41 éves egyedülálló édesanya 3 fiút nevel – egy 12 éves ikerpárt, valamint 10 éves öccsüket, és kidolgozott egy rendszert az elvégzendő házimunkák terén, ami korábban nagyszerűen működött.

Az édesanya elmondta, hogy napi 10 dollárt fizet a gyerekeinek, ha elvégzik a szükséges feladatokat. A hét 5 napján kell házimunkát végezniük, de azt saját maguk dönthetik el, melyik napokon. Ha azonban egy napot kihagynak, a nő levon 10 dollárt a heti fizetségükből.

„Ez a rendszer remekül működik nálunk, mióta elkezdődött, a fiúk mindig betartották a házimunkák elvégzését” – írta az anyuka a Reddit-en. Mindez azonban nemrég megváltozott.

Az ikrek egyike egy nap éppen egy online számítógépes játékot akart játszani az egyik barátjával, de előtte még elvégezte a rábízott feladatokat. Amikor aztán játszani kezdtek, elmondta a barátjának, hogy az ő dolga volt a portörlés és a lépcsők felsöprése, mire a barátja azt válaszolta: „Örülök, hogy az én szüleim nem kényszerítenek lányoknak való házimunkára.”

A fiú később beszámolt erről az édesanyjának, mire a nő elmondta neki, hogy a házimunka olyasmi, aminek semmi köze sincs a nemhez.

„Beszéltem a fiammal, és elmagyaráztam neki, hogy az, ha valaki tud takarítani, nem jellemző egyik, vagy másik nemre, és ez egy olyan készség, amit mindenkinek el kell sajátítania. Azt is elmondtam neki, hogy megértem, hogy más családok másképp működnek, a mi családunkban azonban mindenki egyenlő mértékben veszi ki a részét a feladatokból” – írta a fórumon.

Úgy tűnt azonban, az édesanyának nem sikerült meggyőzni a fiát, ugyanis a következő 3 napban nem volt hajlandó elvégezni a „lányoknak való” házimunkákat. Ezért, amikor eljött a heti zsebpénz kiosztásának napja, ő csak 20 dollárt kapott, míg a testvérei, akik mind az 5 napi házimunkát elvégezték, 50-et.

A fiú elpanaszolta a dolgot, az apjának, aki a védelmébe vette őt, és azzal vádolta az édesanyát, hogy igazságtalanul járt el.

A nő azonban nem volt hajlandó változtatni a szabályrendszerén, és közölte a volt férjével, hogy amennyiben szeretné, ő eljárhat másképp a gyerekek zsebpénzével, de ő továbbra is ehhez tartja magát.

A nő elmondta, hogy férje szerint „érzéketlen” és „megalázó” volt, ahogy a fiukkal viselkedett, de kíváncsi volt a fórum felhasználóinak véleményére is. A hozzászólók egyértelműen az édesanya pártjára álltak, és elismerték, hogy igaza van.

„Ez a való világ, ha nem végzed el a munkád, nem kapsz fizetést, és igazából úgy gondolom, hogy napi 10 dollár elég nagylelkű zsebpénz” – írta egy válaszadó, de mások is egyetértettek azzal, hogy valamivel ki kellett javítania a fia helytelen gondolkodását, és a fizetség megvonása sokak szerint jó megoldás volt.

„Nem elvettél a fiad zsebpénzéből, egyszerűen nem fizettél neki az el nem végzett munkáért. A házimunkák elmulasztásának szexista, nőgyűlölő okait ki kell javítani, és ez nem történhet meg jutalmazással” – érvelt egy hozzászóló.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek