KuriózumA kisebbségi komplexus 8 jele, ami negatívan hat az életedre!

A kisebbségi komplexus 8 jele, ami negatívan hat az életedre!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nem ritka probléma az emberek körében a kisebbségi komplexus. Alfred Adler osztrák pszichiáter szerint minél nagyobb kisebbségi komplexusban szenved valaki, annál erőteljesebb nyomás nehezedik az illető lelkiállapotára. Ahhoz, hogy felismerd ezen pszichés rendellenességet, következzen 8 jel.

A kisebbségi komplexus 8 jele, ami negatívan hat az életedre!

1. Mindig arra vágysz, hogy elismerjenek, megdicsérjenek

Ha mindig arra vágysz, hogy megdicsérjenek, körülrajongjanak, akkor valahol a lelked mélyén úgy érzed, hogy nem vagy elég jó, ezért vannak efféle elvárásaid. Ez valószínűleg még a gyerekkorodra vezethető vissza, mikor a szüleid nem dicséretek meg, nem ismerték el, ha valamit jól csináltál.

2. Érzékennyé válsz, ha mások rólad beszélnek

Kínosan érzed magad, mikor mások előtted véleményt formálnak rólad, főként ha nem minden esetben pozitívak az elhangzott mondatok. Rendszerint ilyenkor dühössé és zaklatottá válsz.

3. Ha a saját igényeidet, vágyaidat utoljára hagyod

Mikor nem érzed fontosnak, értékesnek magad, akkor hajlamos leszel mások igényeit előtérbe helyezni. Ez nem minden esetben jó, ezért ne feledd, hogy a legfontosabb ember te magad kell légy, legalábbis sok esetben.

Ezt már olvastad? Sok mindent elárulhat a személyiségedről az, hogy melyik ujjadon hordod a gyűrűdet!

4. Nehezen fogadod el az építő jellegű kritikát

Időnként mindenkinek szüksége van arra, hogy másoktól visszajelzést kapjon, mert így sokat fejlődhet, javíthat életminőségén. Ha viszont kisebbségi konfliktusban szenvedsz, akkor ezek a vélemények, kritikák, ha azok pozitívak is, rosszul esnek. Ne feledd, lehet ezek az emberek azért mondják el a véleményüket, mert szeretnek.

5. Szereted, ha hízelegnek

Ha a pozitív kritikákat nem fogadod el, a hízelgést ellenben szereted, mert úgy érzed magad, mintha a mennyországban lennél, ha valaki szép dolgokat súg a füledbe. Azonban ez eléggé kockázatos, mert így könnyen kihasználhatnak.

6. Nem szeretsz kilépni a komfortzónádból

Ha a munkahelyeden egy olyan megbízást kapsz, aminek érdekében ki kell lépned a komfortzónádból, akkor nagy az esélye, hogy azt a lehetőséget, még ha jelentős juttatásban is lenne részed, visszautasítod, csak így sajnos nem tudsz magasabb szintre lépni a munkahelyeden.

7. Nem kedveled annyira az emberek társaságát

Azért szereted inkább a nyugalmat, a csendet, az egyedüllétet, mert így nem kell elviselned a kritikus, mindenben beleszóló emberek véleményét.

Ezt már olvastad? Ez a személyiségteszt percek alatt megmutatja az igazságot, rólad is sokat árulkodik

8. Hajlamos vagy meglátni másokban a rosszat

Mivel azt hiszed, hogy mások miatt nem megy jól a sorod, ezért hajlamos vagy a pesszimizmusra, arra, hogy mindenkiben észrevedd a hibát. Nem szabad mindig a rossz dolgokra összpontosítani, figyelj a jóra is.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek