II. Erzsébet egykori inasa elmondja, hogyan választja ki a királynő a ruháit!

Nagy-Britannia királynőjének stílusa jól ismert: II. Erzsébet, bár 94 éves, a legragyogóbb és legélénkebb színeket kedveli ma is. Így a Windsor-dinasztia képviselője kiemelkedik a tömegből, és nemcsak beosztottjai, hanem az egész világ figyelmének középpontjában marad.

Rokonával, Kate Middletonnal ellentétben, a királynő ritkán jelenik meg a nyilvánosság előtt többször ugyanazt a ruhát viselve. Ezért sokakat érdekel a kérdés: II. Erzsébet hol tartja a sok ruháját, kalapját és cipőjét?

Nem sokkal ezelőtt ezt a titkot tárta fel egykori komornyikja. Paul Burrell a Yahoo UK-nak elmondta, hogy a királynő szobájában nincsenek ruhák és szekrények.

“A gardróbja a palota legfelső emeletén található, és egy erre hivatott személy minden reggel a hivatalos események előtt két ruha szettel megy Őfelségéhez. Mindegyikhez szövetmintát mellékelnek, amelyből a kabátot készítik, hogy a királynő a lehető legjobban el tudja képzelni a ruháját.” – osztotta meg a részleteket Paul.

Ezt követően II. Erzsébet „hangulata szerint választ egy szettet a két javaslat közül”, és azt hozzák a le az emeletről neki.

„Maga a királynő még soha nem járt a gardróbszobában.” – biztosít minket Burell. Egyébként, ha hosszabb túrákra indul, poggyászának súlya meghaladja a négy tonnát, és azt időben elszállítják a rendeltetési helyére. A számára készített ruháknak egytől egyig kényelmesnek kell lenniük, a szoknyákat pedig kifejezetten úgy alakítják ki, hogy a székre ülve vagy a szél fújásakor ne emelkedjenek a térd fölé.

Egy másik említésre méltó érdekesség: a Brit Királyság királynője tartja a kalapok rekordját. Uralkodása 60 éve alatt 5000 kalapot meghaladó gyűjteményével II. Erzsébet arról híres, hogy csak egyszer viseli a fején az adott kiegészítőt.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.