KuriózumA kínaiak nem tudnak leállni a hamisítással: újabban diót sikerült másolniuk

A kínaiak nem tudnak leállni a hamisítással: újabban diót sikerült másolniuk

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

A „Made in China” felirat már egy olyan extrém reputációt kölcsönzött a sorgyártott termékeknek, amelyet valószínűleg évtizedekig nem tud lemosni magáról a hamisításra épült kínai ipar. Legújabban diót hamisítanak (igencsak ügyesen), melynek legízletesebb része, a „bele” csupán egy kő, vagy papír galacsin.

hamis-dio

Érdemes a fotókat megvizsgálni, ha nem hiszünk elsőre fülünknek. Külsőre viszonylag normális diót látunk, de amikor megroppintjuk, tátva marad a szánt: kavicsot, szivacsot, papír galacsint, vagy egyéb szemetet találunk azokban a diókban, amiket nemrég dobtak a piacra Kínában.

A Tofu Minisztérium szerint ezek a diók egy bizonyos Mr. Li által lettek vásárolva múlt februárban, egy Henan tartománybeli termelőtől. Amikor hazaért, és roppintásnak tette ki a diókat, csak ámult a furcsaságon – nem is csoda. Szerencsére Mr. Li nem esett a fejére, és azonnal jelentette a csalást az illetékes hatóságoknál, mivel a sokadik üres dió rendesen kihozta sodrából.

A RocketNews24 jelentése szerint ez a fajta átverés nem újkeletű Kínában, sőt, már videókat is lehet találni az interneten arra vonatkozólag, hogy hogyan kell ezt igazán jól csinálni.

„Az a baj ezekkel, hogy csak feltörés közben lehet észrevenni, hogy hamis dióval van dolgunk. Másképp teljesen egyező a többivel, és valljuk be, az összeset mégsem törhetjük össze a piacon. Hihetetlen, hogy a kapzsiság mire veszi rá az embert”, mondta Li a RocketNews24 riporterének.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek