KuriózumA Kígyó Éve lesz 2013 a kínai horoszkópban

A Kígyó Éve lesz 2013 a kínai horoszkópban

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A kínai asztrológia a kínai kalendáriumra hagyatkozik, éppen ezért minden évben változnak a dátumok a gregorián kalendárium szerint. A kínai zodiákusban 12 csillagjegyet különböztetünk meg: patkány, bivaly, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, kecske, majom, kakas, kutya és a disznó. Ezek minden 12 évben cserélődnek.

A kínai horoszkóp 2013-ban a Kígyó Éve lesz, amely 2012 február 10-én kezdődik és 2014 január 30-án ér véget. Hamarosan közeleg az Új Kínai Év, ezért nem árt bővebb ismeretet szerezni a jövő évi kínai horoszkópról.

Február 10-ig a sárkány Évében vagyunk, ez az év a legtöbb ember számára a győzelemért való harc volt, terveket és új projekteket szőttünk, néhányan egész ambíciósan nekifogtak mindennek.

2013 február 10-én kezdődik a Kígyó Éve, amely a kínai horoszkóp hatodik jele. A kígyót titokzatos, intuitív, introspektív és rafinált állatnak tartják a kínai horoszkópban. A Kígyó Évében született emberek jellemzője az intelligencia és a bölcsesség, akik az üzleti életben is jól megállják a helyüket. A 2013-as Kígyó Éve nagyszerű év lesz a személyiségfejlesztésre és a tanulásra.

A nyugati kultúrában a kígyót sokszor egy sötét démonnak tekintik, aki elcsábítja az embert, hogy aztán rossz hírbe keverje.

A 2013-as Kígyó Évében meg kell tanulnunk túlélni a legrosszabb időket, ellenben csak a jót vehetjük számításba a túlélésben. Jól kell kijönnünk a nehéz helyzetekből, erre pedig csak az intelligenciánkat és tudásunkat használhatjuk fel, semmilyen más, rossznak megítélt eszközt nem vehetünk számításba.

Akárcsak a kígyó, aki mindig tudja, hogy csak akkor élheti túl, ha a fejére vigyáz a legjobban (ami egyben a legveszélyesebb fegyvere is – a mérges harapása), az új kínai évben számunkra is a legnagyobb kihívás az elménk és fejünk megóvása. Az önfejlesztésbe kell nagy energiát fektetni, alkalmazkodni kell a helyzetekhez és használni kell a fegyverünket: az intelligenciát és a bölcsességet. Csak így sikerülhet igazán jó évet teremteni a Kígyó Évéből – éljük túl a veszélyeket és eseményeket anélkül, hogy naivak, buták és ravaszak lennénk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek