HolotropikumAlternatív gyógyászatA kasvirág (Echinacea) segít leküzdeni a Candida-fertőzést!

A kasvirág (Echinacea) segít leküzdeni a Candida-fertőzést!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A természet patikájában a kasvirág az egyik legerősebb immunserkentő gyógynövény.

A kasvirág (Echinacea) segít leküzdeni a Candida-fertőzést!
Fotó: Filantropikum.com

A kanadai Ottawa Egyetem kutatói megállapították, hogy a kasvirág erős mikróba- és gombaellenes hatással is rendelkezik, így a növényből készült kivonattal hatékonyan fel lehet venni a harcot a Candida albicanis, a Candida steatulitica, a Candida tropicalis, a Candida shehata, a Candida kefyr gombás fertőzésekkel szemben.

Dr. Christopher Hobbs kutató szerint a kasvirágban természetes vírusölő összetevők találhatók, de hatékonyan tisztítja a vért is. A belőle készült kivonattal meg lehet előzni a felsőlégúti, gyomor és húgyúti fertőzéseket.

James A. Duke botanikus a Candida gombás fertőzésben szenvedő nőknek ajánlja ezen gyógynövény fogyasztását. Egy német kutatás során a szakértők arra jöttek rá, hogy a gombás fertőzéssel küzdő nők 60 százalékának a hagyományos gyógyszeres kezelés alatt újabb gombás fertőzésekkel kellett szembenéznie, de azoknál, akik a gyógyszerek mellé kasvirág kivonatot is kaptak, ez az arány csupán 10 százalék volt.

A kasvirágból készült termékek között megtalálni a kapszulát, a tinktúrát, de azért érdemes a családorvos véleményét is megkérdezni, hogy mikor és milyen körülmények között érdemes alkalmazni ezt a természetes gyógykivonatot.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek