OtthonA karácsonyi történeket a családban születnek

A karácsonyi történeket a családban születnek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A lakás lassan-lassan magára ölti az ünnep hangulatát, és a karácsonyt megelőző napok szinte észrevétlenül surrannak el. Hamarosan egy kedves „barát” is otthonra lel nálunk, elfoglalva a kiérdemelt helyét a nappaliban, és arra várva, hogy feldíszítsék.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

A házat ellepi az ünnepi illat! Legyen az a rotyogó töltöttkáposztáé vagy a frissen zöldellő fenyőfáé. Vagy mindkettőé! A finom sütemények is felsorakoznak a tálcán, a kancsóból vérvörös bor árasztja ínycsiklandó aromáját. A varázslatos este megérkezett!

A puha szőnyegen, a kandalló andalító ropogása mellett a gyerekek már elbóbiskoltak, miközben ti is végeztek a karácsonyfa feldíszítésével. És nevetés tör fel belőled: a fenyő ágai ahányan vannak, annyiféle hosszúak, a kedvenc gömbjeid mellett pedig ott büszkélkednek a gyerkőceid „gyártmányai” is. „Szépek, anya, te nem értesz ehhez!” – és egészet egy halomba aggatják az ágakra, ami vicces, de mégis annyira elbűvölő!

„Nem számít – gondolod magadban –, jövőre majd meggyőzöm őket, hogy a fa szebb lesz, ha csak két színben pompázik.” Ők pedig éppen arról álmodoznak, hogy a Télapó biztosan hozzátok költözik majd, ha megpillantja a leggyönyörűbb karácsonyfáját!

Eljátszol te is a gondolattal: holnap aztán az egész család hozzátok megy ebédre, és te alig várod, hogy megosszátok egymással a történeteket és az élményeket. A lakás tele van mikulásvirággal, előkerült a nemrégiben vásárolt új asztalterítő is, és az aranyozott hímzésű tálalókészlet is elfoglalta méltó helyét az asztalon… De addig a puha takaróba burkolod a lábaid, és boldogan felsóhajtasz.

Egy jó éjt gondolat is végigsuhan benned. A tegnap, amikor megjelent az ajtóban az új fotellel, és azt mondta, „Ez a tied”, tátott szájjal és kikerekedő szemekkel hebegted, „Az enyém? Ez egy kellék a lakásba.” – és mindezt sikerült abszolút hidegvérrel kimondanod. Aztán most bocsánatot kérsz tőle, gondolatban. És hogy éppen abban a fotelben kuporogsz, már tudod, hogy az a „kellék a lakásba” nem más, mint egy ajándék neked.

Képzeld el Te is a saját, idei karácsonyi történeted. És hogy megteremtsd a kellő hangulatot hozzá, szerezd be a hiányzó kellékeket, kiegészítőket, díszeket. Lásd idén a karácsonyt fehér és arany színekben, amely egyrészt stílusos, másrészt ünnepélyes és elragadó! Egy fehér abrosz, aranyozott hímzésű szalvettákkal, kendőkkel, tálalókészlettel vagy poharakkal máris felöltözteti az ebédlőt, és elegáns külsővel ruházza fel azt. Plusz dekorációként szórj gyöngyöket az asztalra.

Ugyanezt a mesés hangulatot beköltöztetheted a hálószobába is. Egy hófehér szőnyeg, aranyos mintájú ágyterítővel és párnahuzattal akár a régi szép idők emlékeit is felidézhetik benned, a nagyanyónál eltöltött téli estéket, a levendula kellemes illatát, amelyet a frissen mosott ágynemű árasztott szét a szobában. Mindezt már csak a kandallóban pattogó fa tetőzheti, és a szeretteid átfonó karjai, akik nélkül – bármilyen gyönyörű is legyen a dekoráció –, de sosem karácsony a karácsony! Áldott, békés ünnepet kívánunk!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek