KuriózumA játékos, humoros emberek vonzóbbak

A játékos, humoros emberek vonzóbbak

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A játékos, jó humorérzékű emberek vonzóbbak és jobb esélyük van a társtalálásra – erősítették meg a tézist amerikai egyetemi oktatók.

Fotó: photl.com

Felmérésükben 250 egyetemi és főiskolai hallgató véleményét firtatták, és a válaszok alapján egyértelműen az mutatkozott meg, hogy mindkét nem nagyon fontosnak ítélte a humorérzéket, a mókázást és a játékosságot hosszú távra szóló társ keresésekor.

A férfiak 16 tulajdonság közül az első helyre sorolták a humorérzék fontosságát, a mókakedvelést a harmadikra, a játékosságot pedig az ötödikre. A nőknél – ugyanebben a sorrendben – a 3., 4., és 5. helyre kerültek ezek a tulajdonságok, az első helyen a kedvesség, a másodikon pedig a megértés diadalmaskodott.

Érdekes, hogy a külcsín fontossága a férfiaknál csak a 9. helyre sorolódott.

Garry Chick – a tanulmány fő szerzője, egy pennsylvaniai főiskola professzora – úgy véli, hogy az eredmények alapján érthető, miért játszadozik az ember egész életén át, míg a legtöbb állat felnőtt korára felhagy a hancúrozással.

„A játékosság egy férfi részéről azt üzenheti egy nőnek, hogy erőszakmentes az illető, nem árt sem párjának, sem utódaiknak. Egy nő játékossága fiatalságot, termékenységet sugallhat a férfinép felé” – idézte Chicket a The Daily Telegraph című brit lap weboldala.

Forrás: MTI

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek