KuriózumA humorérzékük is változik az idő előrehaladtával

A humorérzékük is változik az idő előrehaladtával

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Természetesen változik, hiszen a humorérzéket nagyban befolyásolja az intelligencia és a ránk ragadt tapasztalat, de állítólag bizonyos idő után negatívan változik, vagyis romlik.

Fotó: Thomas Leuthard
Fotó: Thomas Leuthard

Brit kutatók legnagyobb csodálatomra egész pontosan az 52-ik életévet határozták meg határként, ami után a férfiak morgósabbak lesznek, a nők pedig gyengülni kezdenek humorérzék terén.

Tényleg vége a vidámságnak?

A kutatásban részt vett 2000 alanyon elvégzett felmérések alapján igen, 52 éves kor után az ember valahogy kevesebbet nevet, többet zsörtölődik, morog, és elveszíteni látszik a humorérzékét.

Nyilván mindenkét nemre egyaránt jellemző, a morgós öregúr szerepét mégis a férfiak happolták be, és nem is véletlenül, mivel körükben négyszer gyakoribb ez a jelenség. Az 50-en túli emberek nemcsak kevesebbet nevetnek, de ők panaszkodnak, feszengnek a legtöbbet (nyilván nem kevéssé a pénz miatt, és ez még csak a brit statisztika!).

Összehasonlítva a csecsemők napi 300 alkalommal elropogtatott nevetését az 50-en túli emberek csupán napi 3 alkalommal nevetnek. A viccek terén is megéri megemlíteni az adatokat, de azt amúgy is tudjuk, hogy a britek nem rendelkeznek hatalmas vicckultúrával: az átlagos, 50-en felüli brit két viccet tud mindössze, és 2000, kísérletben részt vett alanyból 600 egy évben egyet sem mesél.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek