Lélektár"A homoszexualitás bűn!" - Egy meleg fiú édesanyjának igaz története

„A homoszexualitás bűn!” – Egy meleg fiú édesanyjának igaz története

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A leghitelesebb történeteket mindig a sors keze írja, és gyakran egy váratlan fordulópont vezet ahhoz, ami által megtapasztaljuk az igazi szeretet. Marry Griffith megrázó igaz története a bigott vallástól, a homoszexuálisok elítélésén és a bűntudaton át vezet a felismerésig ahol átminősül a bűn és bűnös fogalma a szeretet meg új értelmet kap.

Életének tragédiáját átminősítve olyan életutat választott, amelyben célul tűzte ki, hogy sorsközösséget vállaljon olyan embereken akik hasonló élethelyzetekkel küszködnek. Marry Griffith napjaink egyik legjelesebb és legkarizmatikusabb képviselője annak az amerikai non profit szervezetnek amelyek homoszexuálisok szüleinek és barátainak nyújt támogatást. Küzdelme best-sellerként jelent meg 1995-ben. Imák Bobbyért- címen Sigourney Weaver főszereplésében az Emmy díjra jelölt filmes változat adja át szívszorítóan az igaz történetet.

“A homoszexualitás bűn! A homoszexuálisok a pokol tüzére vannak ítélve! Ha meg akarnak változni kigyógyulhatnak ördögi énjükből. Ha kitérnének a kísértés elől normálisak lehetnének, ha pedig nem sikerül, csak erősebben kell akarniuk” – ezeket mondogatta Mary Griffith a 80-as években fiának, amikor kiderült, hogy meleg.

A vakbuzgó nő életének vezérfonala a Biblia tanítása volt és mindent megtett a családjáért hogy Isten tanítása szerint éljenek. Gyerekeit is ebben a hitben nevelte és képtelen volt elfogadni legkisebb fia homoszexualitását. Az anya küzdelme a fia melegsége ellen egyre erősödött, meggyőződése, hogy a fiú szexualitása az ördög műve és egyre mélyebben beoltja fiát a bűntudattal. Kényszeresen hiszi hogy a papok, a vallás és pszichiátriai kezeléssel a fia gyógyítható.

bobby-19
Bobby 19 évesen

A gyerek közben összeomlik és naplóbejegyzései egyre jobban sejtetik a közelgő tragédiát:

” … Lassan elmerülök a feneketlen mélységű futóhomokban. Azt kívánom bárcsak elbújhatnék egy kő alatt. Senki nem ért meg engem ebben a házban. Senki nem fogad el engem. Érzem hogy Isten szánakozva tekint rám. Nem vallottam be senkinek hogy meleg vagyok, olyan megalázó lenne, a barátaim meggyűlölnénk, ahogy a családom is. Kihallgattam őket. Utálják a melegeket, ahogy Isten is teszi. Megijedtem, hogy így beszélnek, és most már rólam beszélnek. Nem a bűnt akarom választani, beleőrültem és belefáradtam.
Istenem a szikla szélén állok! Miért vagy csendben? Érzem hogy isten milyen szánalmasnak tart. Nem tud segíteni mert a bűnt választottam a tisztesség helyett…”

Összetörve a fájdalom súlya alatt Mary Griffith többé nem bújt vak hite mögé és nyilvánosan vállalta személyes tragédiáját, hogy másokat és hasonló helyzetben lévő családokat segítsen:

“Most már tudom, hogy minden amit gondoltam és mondtam bigottság és lebecsülő rágalmazás volt. Hiszem hogy Isten szerette Boby kedves és szerető lényét, mert Istennek a szeretet és kedvesség számít. Nem tudtam, hogy minden alkalommal, amikor örök kárhozatot kértem a melegekre, vagy beteges perverz alaknak neveztem a fiam, akkor az önbecsülését az önértékelését romboltam le. Végül a lelke teljesen összetört. Nem a Jóisten akarata volt! Bobby döntött úgy, hogy felmászik egy magas híd korlátjára, ahonnan közvetlenül egy, több tonnás kamion elé ugrott és azonnal meghalt. Bobby halála egyenes következménye volt szülei elutasításának és a meleg szótól való félelmüknek.”

Jelenet az Imák Bobbyért című filmből
Jelenet az Imák Bobbyért című filmből

A vakbuzgó hit nem más, mint a szeretet hiánya, a félelem tükre. Elgondolkodtál, hogy te mire alapozod hitedet? Van benned elég szeretet, hogy elfogadd a másságot?

Ha úgy gondolod, hogy igen, oszd meg a bejegyzést, talán így elkerülhető hogy sok olyan magyar fiatal, aki hasonló érzésekkel küzd, ne az öngyilkosságba találjon megoldást.

Forrás: Wikipédia, prayersforbobby.com, A kiemelt részek az Imák Bobbyért című film részletei

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek