HolotropikumA 'híres' fekete fokhagyma csodálatos ereje. Ezért fogyaszd!

A ‘híres’ fekete fokhagyma csodálatos ereje. Ezért fogyaszd!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A fekete fokhagyma ma már az egyik legfelkapottabb zöldséggé nőtte ki magát. Őshazája Dél-Korea, ahol nagy becsben tartják a zöldséget, főként annak egészségre gyakorolt nagyszerű hatása miatt.

fekete-fokhagyma

A koreaiak ezelőtt 5 évvel kezdték exportálni a fekete fokhagymát a világ piacaira. A hagymakülönlegességet úgy termesztik, hogy egy hónapig egy különleges fermentálási (erjesztési) eljárás alá vetik a hagyományos fokhagymát. Ez idő alatt melanoidin termelődik, amely egy sötét színű anyag, ezért is feketedik be a fokhagyma, és ennek az anyagnak köszönhetően válik rendkívül egészségessé.

A távol-keleti orvosok ezen eljárást azért fejlesztették ki, hogy így a fokhagyma legegészségesebb alkotóelemeit tudják kivonni. Emellett azt is sikerült elérni az erjesztéssel, hogy könnyebben emészthető legyen és ezáltal a szaga is enyhébb lett, így az is bátran fogyaszthatja, aki amúgy nem rajong illatáért.

A fekete fokhagyma elsősorban a fertőzések ellen véd. Köztudottan a fokhagyma egy erős természetes antibiotikum, a fekete fokhagymában található S-allicisztein pedig felgyorsítja ezen antibiotikus anyagok hatását. Emellett pedig nagyon jó a rák ellen, illetve csökkenti a rossz koleszterinszintet is, ez is a S-allicisztein hatóanyagnak köszönhető, amelyből 100 grammal több van a fekete fokhagymában, mint a hagyományos változatban, ugyanakkor kétszer több antioxidánst tartalmaz, gazdag természetes cukrokban és aminosavakban is. És mivel természetes eljárással készül, semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz.

A fekete fokhagymából a szervezet könnyebben ki tudja vonni a hasznos tápanyagokat, íze kissé édeskés, zselészerű, szinte szétolvad az ember szájába, úgy, hogy szinte egyáltalán nem hagy maga után kellemetlen szagot.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek