HolotropikumAlternatív gyógyászatA Himalája legdrágább gyógyhatású kincse! Shilajit – Az Istenek nektárja!

A Himalája legdrágább gyógyhatású kincse! Shilajit – Az Istenek nektárja!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A föld legmagasabb csúcsait magába foglaló Himalája-hegység az ott élő buddhista tibeti szerzetesek számára mindig szent hely volt. Úgy tartották, hogy ez a hegylánc még az Istenek országánál is magasabban van, és a meredek sziklák hasadékaiban található egy „folyékony drágakő”, amelyet Shilajit-nak neveztek el, ami annyit tesz, hogy az Istenek nektárja.

Shilajit

A Shilajit az ázsiai, de főként az indiai Ayurveda ősi gyógyászat anyaga, amely tulajdonképpen a Himalája szikláiból csapódik ki, főként amikor a hőmérséklet megemelkedik, tehát a nyári hónapokban zajlik le a folyamat. A Shilajit egy gyantához hasonló anyag, amelynek nyomelem-tartalma rendkívül gazdag.

A feketés színű természetes anyagban humusz található, amely mintegy 6500 féle növény leülepedett maradékából áll, amelyek a hegység óriási súlya alatt összepréselődtek.

Gyógyhatása

A kutatások bebizonyították, hogy az egyik leggazdagabb tápanyagokat tartalmazó csodaszerről van szó. Összesen 85 különböző ásványi anyag van benne, ilyen többek között a benzoésav, a hippurinsav, a kova, a vas, az antimon, különböző gyanták, a kalcium, a cink, a réz, a lítium, a magnézium, a mangán, a molibdén, a foszfor, a nátrium, vagy a stroncium.

Mindez egy olyan fantasztikus csodaszerré teszi a Shilaji-t, amely az összes fizikális és mentális betegségre gyógyírként szolgál. Remek vízhajtó, így a vesekőtől is véd, de erősíti az idegrendszert is. A fol- és a huminsav segítenek megtisztítani a szervezetet a káros nehézfémektől, ezáltal hozzájárulva a szervezet optimális működéséhez. Jó hatással van az agyalapi mirigy működésére és az öregedési folyamatot is lassítja.

A magas antioxidáns tartalmának köszönhetően remek gyulladáscsökkentő, és egyben gyorsítja a szervezet regenerálódását, felépülést is.

Fotó: Evan J Phelan
Fotó: Evan J Phelan

Olyan betegségek ellen is hatásos, mint a krónikus stressz, a cukorbetegség, az elhízás, az Alzheimer-kór, a húgyúti fertőzések, nőgyógyászati problémák, emésztési és idegrendszeri zavarok, az epilepszia, vérszegénység, bronchitisz, vérzékenység, fekélyek, asztma és a pajzsmirigyek működési zavara.

Emellett növeli a fizikai teljesítményt, energiával tölt fel, javítja a memóriát, és agyserkentőnek is kitűnő.

Afrodiziákumként is csodás, természetes módon növeli a férfiak libidószintjét. A Shilajit-ból készült termékeket a természetgyógyász szaküzletekben találhatjuk meg.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek