HolotropikumA harmadik szem titka

A harmadik szem titka

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ősidők óta tudunk feljegyzésekről, módszerekről és beavatásokról arra vonatkozóan, hogy hogyan hozható működésbe ez a rejtélyes érzékszerv.

harmadik-szem

Az ember esetében a harmadik szemnek megfelelő anatómiai képlet feltehetően a tobozmirigy, amely funkciója máig kevésbé ismert.  A központi idegrendszer ezen régiója felelős az alvásért, a szexuális aktivitásért, de egy egész sor, feltételezhetően magasabb érzékelésben is szerepet játszik.

A történelem korai szakaszában a természet közeli népek teljesen természetesnek vették e szerv létezését, szorosan kapcsolódott mindennapjainkhoz, és csak a kora-modernkor taposta feledésbe a harmadik szem tudását.

Alapjában véve minden ember nyitott harmadik szemmel születik, és a nevelés következtében idővel – egyszerűen becsukódik.. Az érettebb korba lépve, ha az illető nem nyit a spiritualitás, illetve az ősi tudás irányába, akkor a funkcióját vesztett harmadik szem használhatatlanná válik, ezáltal a hatodik érzék, az ún. intuíció, és tisztánlátás nem bontakozik ki.

baba-alszik

A szülők tudtukon kívül nevelik félre a kiskorú gyerekeket, akik veleszületett tulajdonsága, hogy nyitott harmadik szemmel születnek. Állítólag a kisbabák képesek látni az emberek auráját, és ha mosolyognak az annak a jele, hogy “jóindulatú embert” látnak, mintegy olvasva az egyén személyiségében. Ezek a gyerekek nem tudnak róla, hogy valójában megfoghatatlan, a társadalom által egyelőre nem létezőnek titulált jelenségeket látnak.

Rick Strassman, orvos és pszichiáter, a ‘90-es években a pszichedelikus anyagok hatásait vizsgálta az emberi elmére, tudatalattira nézve, és egy felkavaró hipotézist állított fel: a tobozmirigy egy erős hallucinogén szert bocsájt ki magából, amikor érzékeli a közeli vesztét, és ez váltja (ill. válthatja ki) a halálközeli élményt, avagy azt a jelenséget, amikor lepörög előttünk életünk filmje. Hipotézisét azokra az eredményekre alapozta, amiket kísérletei folyamán gyűjtött be. DMT-nek nevezett anyagot adott betegeinek, akik rendre arról számoltak be, hogy a hatás alatt elhagyták testüket, természetfeletti lényeket láttak, aurákat azonosítottak, és képesek voltak a térben akadálytalanul mozogni, akár átlátni a falon is.

Strassman kísérleteit a tudomány mai napig nem volt képes bizonyítani, de cáfolni sem, így a kérdés nyitva maradt.

A tobozmirigy továbbra is misztérium a fény és a sötétség, a szexualitás és a halál hozható összefüggésbe vele, és testünk egyik legnagyobb enigmája.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek