Holotropikum“A Harag Kés A Szívbe” - 4 orvosi bizonyíték

“A Harag Kés A Szívbe” – 4 orvosi bizonyíték

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az utóbbi időben nemcsak a spirituális tanítók, és alternatív gyógymódok képviselői helyeznek nagy fontosságot a gondolatok és érzelmek testre gyakorolt hatására, hanem az orvostudomány is egyre átfogóbb kutatásokkal kezdte bizonyítani ezt a tényt.

Fotó: photl.com

Köztudott, hogy a szervezetet érő stressz, negatív gondolatok és negatív érzések különböző lelki és testi betegségekben nyilvánulnak meg.

Az emberi psziché a negatív stresszhatásra szorongással, depresszióval, ingerlékenységgel, pánikzavarral reagál.

A test szintjén viszont a szervek szenvednek működésbeli elváltozásokat: szív és keringési rendszer zavara, emésztési zavarok, fájdalom szindróma, immunitás csökkenés, malignus rákos elfajulás.

De hogyan alakulhat át az érzelem betegséggé?

A válasz egyszerű az információ és az energetikai csere az elme-lélek-test között a neurohormonális rendszer segítségével történik.

Lényünket érő bármilyen külső vagy belső stressz egy neurohormonális kóddá alakul, amely összetevői a katekolaminok (adrenalin, noradrenalin), enkefalin, cortizol, beta endorfin stb.

Ezek a “kódok” egyediek. Minden egyes érzés különböző kódok képződését váltja ki és ezáltal minden egyes érzés egyedi kóddal fog rendelkezni. Külön kódja van a szerelemnek, a haragnak, a félelemnek, boldogságnak stb.
A harag, düh, megbántottság érzéscsoport az egyik legrombolóbb a testre nézve.

Ezekért az érzésekért az agy Amygdala része felelős amely valósággal tűzbe jön és egy neuro-biokémiai lavinát indít el.

A düh, harag megbántottság kódját nagyrészt olyan stresszhormonok alkotják amelyek tönkreteszik idővel a sejthártyát és maradandó károsodást okoznak főképp a szív-érrendszerben.

Fotó: photl.com

Lássuk azokat az orvosi bizonyítékokat amelyek alátámasztják, hogy a harag és valódi “tőr a szívbe”:

  • A Standford Klinika kutatói bizonyították, hogy a szívre gyakorolt legnegatívabb érzelem a harag!
  • A megoldatlan konfliktusok, belső feszültség, megbántódás épp olyan mértékű rizikó tényező a szívbetegségekben, mint a dohányzás vagy a magas koleszterin szint.
  • Az Észak Karolinai Orvosi Egyetem kutatói hasonlóságot mutattak ki az impulzív haragos természetű egyének és a szív koszorú ereinek a megbetegedései között.
  • A Yale Egyetem kutatói bizonyítják , hogy a hosszú távon táplált harag érzése növeli a a hirtelen szívhalál kockázatát.

Ezen tudományos tények tükrében érdemes elgondolkodni, hogy mielőtt az Amygdalából eredő primitív haragnak átadnánk magunkat, azelőtt vegyünk egy mély lélegzetet és tegyük mérlegre a lelki egészségünket.

A harag, düh és megbántottság táplálása helyett, amely szívünk egészségét teszi kockára kezdjük el gyakorolni egy olyan gondolkodást, amelyben a szeretet, béke és nyugalom kerül előtérbe.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek