KoktélA haldokló férfi egy héttel a halála előtt teljesítette utolsó kívánságát, és...

A haldokló férfi egy héttel a halála előtt teljesítette utolsó kívánságát, és feleségül vette élete szerelmét

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amikor az orvosok közölték az ötgyerekes édesapával, hogy már csak néhány napja van hátra, a férfi azt mondta, szeretné feleségül venni élete szerelmét. Egy kis segítséggel sikerült mindössze 48 óra alatt teljesíteni utolsó kívánságát.

Noah és Jade Lathrop 2018-ban találkozott a kaliforniai Bay Areaban, ahol Jade csaposként dolgozott. Megismerkedésükkor már mindketten szülők voltak, Jade-nek egy gyereke volt, Noah-nak pedig három.

Noah azt mondta, az első pillanattól tudta, hogy érez valamit Jade iránt, de nem volt benne biztos, hogy a nő viszonozza az érzéseit, a köztük lévő 12 éves korkülönbség miatt. Ez azonban nem jelentett akadályt, és hamarosan már egy párt alkottak.

A haldokló férfi egy héttel a halála előtt teljesítette utolsó kívánságát, és feleségül vette élete szerelmét
Jade Lathrop – Fotó: YouTube

Mivel Noah a kaszinó üzletágban dolgozott, a munkája miatt előbb Floridába, majd Texasba költöztek, és született egy közös kisfiuk is, Aries.

2021 őszén Noah derékfájásra panaszkodott. Az orvosok eleinte azt mondták, hogy isiásza van, de amikor a kezelés nem segített, és a fájdalom felerősödött, elment egy újabb kivizsgálásra.

A férfinál 2021 novemberében 3. stádiumú vastagbélrákot diagnosztizáltak. A családjában korábban nem fordult elő a betegség, és Noah még nem volt abban az életkorban, amikor már tanácsos lenne rendszeresen kivizsgálásra járnia, ezért megdöbbentette a diagnózis.

A haldokló férfi egy héttel a halála előtt teljesítette utolsó kívánságát, és feleségül vette élete szerelmét
Fotó: YouTube

Kemoterápián és sugárkezelésen esett át, de az állapota idővel rosszabbra fordult. Jade végig kitartott mellette, és mivel biztosak voltak az érzéseikben, Noah 2022 februárjában megkérte barátnője kezét.

„Elég gyenge volt, ágyban feküdt, de anélkül, hogy tudtam volna, rendelt egy gyűrűt az interneten, majd felkelt az ágyból, letérdelt, és úgy kérte meg a kezemet. Segítenem kellett neki felállni, miután igent mondtam” – emlékezett vissza Jade.

Sajnos néhány hónappal később Noah és Jade megtudta, hogy a rák már a 4. stádiumban van, és a férfinak már csak néhány napja lehet hátra.

A haldokló férfi egy héttel a halála előtt teljesítette utolsó kívánságát, és feleségül vette élete szerelmét
Fotó: YouTube

Noah azt mondta, csak két kívánsága van: hogy utolsó napjaiban a családjával lehessen Kaliforniában, és feleségül vehesse a menyasszonyát. Az elsőt sajnos nem tudták teljesíteni, de az esküvőt mindössze 48 óra alatt megszervezték.

Dr. Agrawal, Noah onkológusa, a kollégái segítségét kérte, akik mindent beszereztek, ami az esküvőhöz kellett. Többen is segítettek valóra váltani a pár álmát – az Amerikai Rákszövetség esküvői tortákat adományozott, a Men’s Warehouse egy szmokingot a vőlegénynek, és egy pár, aki korábban egy menyasszonyi ruhaszalont vezetett, gondoskodott a menyasszonyi ruháról. Ezenkívül egy sminkest, egy zongoristát és egy művészt is találtak, aki rajzolt egy portrét az ifjú párról.

Bár a házassági engedély kiváltásához Texasban általában három napot kell várni, Jade és Noah a körülményekre való tekintettel hamarabb megkapta az engedélyt.

A meghitt szertartásra 2022 augusztusában került sor, a houstoni Baylor St. Luke’s Medical Center kápolnájában. A menyasszony kisfiuk, Aries, kezét fogva hajolt le Noah kórházi ágyához, hogy megcsókolhassa, a családtagok és barátok pedig egy Zoom videóhívás segítségével követhették a szertartást.

„Ez fontos volt a számunkra, mert szerettünk volna összeházasodni, és kaptunk egy lehetőséget, hogy megtegyük” – mondta a 40 éves Noah. A 28 éves Jade pedig így nyilatkozott az esküvővel kapcsolatban:

„Férjhez mehettem a legjobb barátomhoz, még ha csak egy rövid időre is. Nem így terveztem az esküvőnk napját, a nászéjszakánkat vagy a nászutunkat, de boldog vagyok, hogy vele lehetek.”

Dr. Agrawal elmondása szerint Jade nagyon boldog volt, és az orvos azt is hozzátette: „Már eddig is a ma tett fogadalma szerint élt.”

Noah egy héttel az esküvő után hunyt el.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek