HolotropikumA gyógyszergyárak célja nem a gyógyítás – állítja egy vegyész

A gyógyszergyárak célja nem a gyógyítás – állítja egy vegyész

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A gyógyszergyárak nem azért fejlesztik ki készítményeiket, hogy betegeket kezeljenek, hanem hogy tüneteket szüntessenek meg – állítja Shane Ellison amerikai vegyész, aki több gyógyszergyártó alkalmazottjaként is dolgozott.

shane-ellison

A férfi szerint a gyógyszeripar egy olyan üzleti modellen alapul, amely az embereket egész életükben gyógyszerekkel kívánja ellátni. Mi a teendő, ha megszűntek a szimptómák? – teszi fel a kérdést a férfi. A válasz: újabb betegségeket kitalálni. Erre az egyik legkiválóbb terep a pszichiátriai készítmények piaca, hisz általuk véget nem érő betegségeket lehet kreálni. Két szó van, amitől egy pszichiáter retteg: bizonyítsa be!

Ha az orvos nem tudja bizonyítani a betegséget, és tízből kilenc alkalommal nem fogja tudni, akkor ne vegyük be az általa felírt gyógyszereket. Ellison szerint vegyészként teljes ledöbbent, amikor látta, hogy a gyógyszergyárak olyan készítményekkel dolgoznak, amelyek ölni képesek, a gyógyszerek veszélyesek, nem hatékonyak, és olyan tüneteket okoznak, amik ellen kifejlesztették őket.

A férfi szerint a gyógyszergyártó cégeknek van a legjobb marketingosztályuk, amely zseniális módon működik. A gyógyszerlobbi sikeresen lobbizik azért, hogy orvosokkal, kutatókkal, pszichiáterekkel olyan jelentéseket fogadtasson el, amelyek szerint a termékeik pozitív hatással vannak a szervezetre.

A gyártók tudományos köntösbe csomagolva adják el termékeiket, és évente 125 ezer olyan páciens hal meg az orvosok által felírt gyógyszerek miatt – állítja Shane Ellison.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek