KuriózumA gyerekekkel való beszélgetés 3 aranyszabálya!

A gyerekekkel való beszélgetés 3 aranyszabálya!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Létezik 3 aranyszabály, amelyet, ha betartunk a gyerekünkkel való beszélgetések alkalmával, garantáltan egy jó szülő és gyerek kapcsolat jön létre.

1. Mindig önzetlen szeretettel forduljunk a gyerekek felé!

Ez az első és legfontosabb szabály, mely magába foglalja az összes többit. Elsőre talán banálisan hangzik, viszont sok szülő azzal az önző gondolattal vezérelve szereti gyerekét, hogy az majd segíteni fogja őt öreg napjaiban, netalán továbbviszi a családi vállalkozást, vagy olyan dolgokat lesz képes megvalósítani, melyre szülei képtelenek voltak. Ha viszont önzetlen szeretettel fordulunk feléjük, ők is ilyen érzelmekkel válaszolnak nekünk.

2. Soha ne mondjuk gyerekünknek, hogy: „Nem szabad!”

Ez alól három dolog tesz kivételt:

  •  Nem szabad elvenni a más tulajdonát.
  •  Nem szabad szándékosan bosszantani másokat.
  •  Nem szabad elrontani azt, amit más hozott létre.

Gyarlóságunknál fogva mindig vonz bennünket az olyan dolgok megtétele, amit nem szabad. A gyerekek esetében ez hatványozottan igaz, ezért mindig igyekezzünk pozitívan megfogalmazni kéréseinket.

3. Igyekezzünk tudatosan nevelni őket!

Ha olyan dolgot tesz, mely megítélésünk szerint egyáltalán nem helyes, igyekezzünk nyugodt hangon beszélni vele, és megkérdezni: Tudod te, hogy mit tettél? Általában a gyerekekben ilyenkor tudatosul, hogy tettük helytelen volt. Kérdezzünk rá: És miért tetted ezt? A nyugodt beszélgetés, magyarázat általában azt eredményezi, hogy gyerekünk ráeszmél tette helytelenségére, melyek újabb elkövetését jó eséllyel mellőzni fogja a jövőben.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek