Szülőnek lenni az életben talán a legfontosabb feladat, és ahogy a munkahelyen, itt is érdemes felkészült lenni mindenre.

gyerek-kozbe-szol

Minden szülő nevelési módszere más, amit vagy hoz magával, vagy saját tapasztalatai alapján fejlesztett ki. A következő videóból az kiderül ki, hogy miként tudjuk rászoktatni gyerekünket arra, hogy ne vágjon más gyerek, felnőtt szavába.

Az ötlet Kristen Bergertől származik, aki magát Mamaedzőnek hívja, amúgy szakképesített életmódtanácsadó. Kristen gyerekei beszélgetés közben gyakran felbeszakították szüleiket, így eldöntötte, hogy megtanítja gyerekeinek, hogy miként várakozzanak türelemmel mondandójukkal.

A megoldás egyszerű és csodálatos. A gyerekek, ha közölni akarnak valamit az éppen beszélgető felnőttekkel, rá kell tegyék valamelyik szülőjük vállára a kezüket, várakozva addig, míg a anya, vagy apa rájuk figyel. Pár másodperc múlva Kristen elnézést kér a beszélgetőpartnerétől, a gyerekéhez fordul, aki máris beszélhet.

Természetesen a módszert gyakorolni kell, de ha lurkók hozzászoktak, akkor csodásan működik. Érdemes mindenképp kipróbálni.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.