KoktélA gyászoló anya lépcsőt építtetett a lánya sírjához, hogy vihar esetén is...

A gyászoló anya lépcsőt építtetett a lánya sírjához, hogy vihar esetén is vele tudjon lenni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nagyon megható annak a gyászoló anyának a története, aki a lánya sírjához lépcsőket építtetett.

Florence Irene Ford nagyon fiatal korában halt meg, szülei pedig soha nem tudták kiheverni a mérhetetlen fájdalmat. Egy gyermek elvesztését ugyanis soha nem lehet elfelejteni!

Florence 1861-ben született egy amerikai kisvárosban, Natchez-ben, Mississippi államban. A kislány nagyon félt a viharos időjárásban, ilyenkor mindig édesanyja karjaiban kereste a menedéket, aki szorosan ölelte, énekelt neki, és felolvasott. Florence 1871-ben, mindössze 10 éves korában sárgalázban meghalt. Akkoriban Mississippi államban nagyon sokan meghaltak a szúnyogcsípéssel terjedő betegség következtében.

A gyászoló anya lépcsőket építtetett a lánya sírjához, hogy vihar esetén is vele tudjon lenni!
Kislánya félt a viharban, ezért lépcsőt építtetett a sírjához

Florence szülei mérhetetlen és csillapodni nem akaró fájdalmat éreztek, amikor elvesztették gyermeküket. Az édesanya, Ellen nem tudta elviselni azt a gondolatot, hogy erős vihar esetén többé nem tud a lánya mellett lenni, éppen ezért lépcsőket építtetett a sírjához.

Az anya szokatlan kéréssel fordult a sírásókhoz, arra kérte őket, hogy a lánya fejénél hagyjanak meg egy kis ablakot, majd ide kívülről egy, a föld alá vezető lépcsőt ássanak. Mindezt azért kérte, hogy viharos idő esetén le tudjon menni a lányához, hogy olvasson neki, mint eddig mindig, amikor olyan nagyon félt. A lépcső tetejére pedig egy erős fém lappancsajtót tervezett.

A gyászoló anya lépcsőket építtetett a lánya sírjához, hogy vihar esetén is vele tudjon lenni!
A sír ma turisztikai látványosság

Az alábbi képen látható a ma is fennmaradt sír, ami 1871 óta nem sokat változott. Az egyetlen apró változtatás 1950-ben, Ellen halálakor történt, amikor a síron lévő kis ablakot egy betonfallal takarták el, hogy megakadályozzák az esetleges rongálásokat.

A szokatlan síremlék évente sok látogatót vonz, hiszen sokan kíváncsiak azok közül, akik ismerték a megható történetet. Nappal a fém ajtók nyitva vannak, így a látogatók játékokat és virágcsokrokat hagynak a lépcsőfokokon a lány emlékére.

Fotó: Natalie Maynor/Flickr, Shanna Riley/Flickr, Shanna Riley/Flickr

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek