KuriózumA gorilla, csimpánz, ember

A gorilla, csimpánz, ember

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

10 millió évvel ezelőtt ugyanazt a gorillafajt alkottuk – állítják a “mainstream” tudósok, akik az emberiség származását kutatják.

Egy Párizsban napvilágot látott kutatás azt fejtegeti, hogy valaha a csimpánzok, emberek és gorillák egy ugyanazon fajhoz tartozhattak, de kb. 10 millió évvel ezelőtt a törzsfejlődés útján ez a faj két különböző irányba kezdett fejlődni (gorilla és csimpánz), majd pedig 4 millió éve a csimpánz vonal is ketté szakadt, ember és csimpánz külön fejlődést kezdett el.

Megállapították, hogy ugyan valaha talán egy fajt alkottak, a fejlődés annyira eltért egymástól idővel, hogy legfentebb a párhuzamos evolúciós fejlődést mondhatjuk ki, de a közöst semmiképp. Ez azt jelenti, hogy az ember teljesen függetlenül alakult ki a csimpánzoktól, a gorilláktól, és bármilyen más főemlős fajtól, sőt, talán épp vadászott is rájuk.

A fejlődés motorját ezen tudósok szerint a nyelv használata működtette az embernél, míg a gorillák a bonyolult nyelvi fejlődést kihagyva egy alacsonyabb értelmi szinten maradtak.

A kérdés talán nem sok válasszal kecsegtet az ember származását illetően, és nyilván maradt támadható felület ezen eredményeken is, de a lényeg, hogy a tudósok ma már elfogadják azt, hogy az ember, csimpánz és gorilla teljesen párhuzamosan éltek egymás mellett korábban is, ahogy most is, és csak nagyon távolról “rokonok” genetikailag – így tovább kereshetjük az ember valódi ősét, a hiányzó láncszemet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek