HolotropikumAlternatív gyógyászatA fügéből készült kivonat lassítja a rákos sejtek szaporodását, de a cukorbetegséget...

A fügéből készült kivonat lassítja a rákos sejtek szaporodását, de a cukorbetegséget is meg lehet előzni vele!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A fügefa az egyik legősibb termesztett gyümölcsfa. Több népi kultúrában úgy tartják, hogy a fa a bőség, a termékenység és a béke jelképe. Az első írásos említése még Kr.e 2900-ra nyúlik vissza, és úgy tartják, hogy a fügefa Nyugat-Ázsiából Dél-Európán keresztül hódította meg a világot. Amerikába, a spanyolok jóvoltából 1520-ba került füge.

fuge

Ha a klíma és az egyéb feltételek megfelelők, akkor a fügefa akár 200 évig is elélhet.

A füge az emberi szervezet számára nagyon hasznos tápanyagokat raktároz magában. A friss, érett gyümölcsök értéke majdnem megfizethetetlen: nagyon sok fehérjét, cellulózt, pektint, organikus savakat, káliumot, nátriumot, kalciumot, vasat, magnéziumot tartalmaz. A vitaminforrása is kiemelkedő: sok benne az A-, C-, B1-, B3, P-vitamin. Ezek összhatása jót tesz a szívizomnak, és az immunrendszert is erősíti.

A füge levelei is nagyszerűek, ugyanis értékes flavonoidokat és polifenolokat tartalmaznak. A belőlük kivont olaj remek gomba- és baktériumellenes hatóanyagokkal bír, de talán a legfontosabb, hogy segít megelőzni, vagy kezelni a már kialakult cukorbetegséget.

A füge csodás hatóanyagai a fogyókúrázóknak is nagy segítséget jelentenek, hiszen serkentik az emésztést, amely a ficin nevű speciális enzimnek köszönhető. Ez enyhe hashajtó is okoz, amely hatással van a fogyásra, és egyben méregteleníti is a szervezetet.

A rákmegelőzésben fontos szerep jut a fügének, hiszen benzaldehidet tartalmaz, amely kutatások szerint megakadályozza a daganatos betegségek kialakulását.

A magas antioxidáns tartalma miatt késlelteti az öregedési folyamatokat, és megszabadulhatunk a sejtkárosító szabadgyököktől.

Szabályozza a vérnyomást is, ez a káliumnak köszönhető. Ugyanakkor a kalcium és a foszfor tartalma miatt erősíti a csontokat. A benne lévő vas miatt elkerülhető a vérszegénység.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek