Igor és Grichka Bogdanoff egypetéjű ikertestvérek, akik leginkább szokatlan megjelenésükkel keltették fel a világ figyelmét, de a történetüknek még számos más érdekes részlete is van.

A francia ikrek, akik a plasztikai műtétek megszállottjai lettek - Így néztek ki fiatalon a srácok

Igor és Grichka Bogdanoff teljesen normális fiúként születtek, és kezdetben úgy néztek ki, mint bárki más, sőt, sokak szerint nagyon vonzó férfiak voltak.

Negyven évvel ezelőtt kezdtek híressé válni Európában, amikor a francia televízió szívtipróivá váltak, akik saját főműsoridős tudományos-fantasztikus sorozatot vezettek. De az utóbbi években a most 72 éves ikrek teljesen megváltoztak.

Egy kastélyban nőttek fel

Igor és Grichka Bogdanoff 1949. augusztus 26-án született Franciaország délnyugati részén. A Wikipédia szerint Igor az idősebb – 40 perccel Grichka előtt született.

Ahogy az már a nevükből is sejthető, az ikreknek orosz gyökerei vannak. Apjuk híres orosz festő volt, anyjuk pedig a Kolowrat-Krakowsky cseh nemesi családból származik. Nem teljesen világos, hogy miért, de a testvéreket anyai nagyanyjuk, Bertha Kolowrat-Krakowská grófnő nevelte fel, aki a Saint-Lary (Esclignac) kastélyban lakott, és nagyon drámai életet élt, ami valószínűleg nagy benyomást tett a fiúkra.

Bertha Kolowrat-Krakowská igen előkelő családhoz tartozott, és 1909-ben feleségül ment Hieronymus von Colloredo-Mannsfeldhez, az osztrák hercegi ház tagjához. Hieronymus 20 évvel volt idősebb nála, és házasságuk korántsem volt tökéletes.

1925-ben Bertha Kolowrat-Krakowskának viszonya volt Roland Hayes afro-amerikai tenorral, és teherbe esett. Az eset természetesen hatalmas botrányt jelentett, és Bertha ezután visszavonult kastélyába, ahol megszületett lánya, az ikrek anyja.

Így a fiúk egy régi kastélyban nevelkedtek, és megtanultak németül, franciául, oroszul és angolul, akárcsak a nagymamájuk.

Magas intelligencia

Igor és Grichka már fiatalon érdeklődni kezdtek az asztrológia iránt, és később ez az érdeklődés alakította a karrierjüket is. Mindketten alkalmazott matematikából szereztek diplomát. A The New York Times „csodagyerekeknek” nevezte őket, de a nagy áttörés akkor következett be, amikor elkezdtek népszerű tudományos és tudományos-fantasztikus műsorokat vezetni a francia televízióban.

Igor és Grichka jó megjelenése és karizmája erős benyomást tett a nézőkre az 1970-es és 1980-as években. A híres, rejtélyes tévés személyiségek gyakran feltűntek a reflektorfényben, de az ikrek akkoriban még nagyon másképp néztek ki, mint most.

Plasztikai műtétek

Az 1990-es években azonban elkezdtek megváltozni. A Daily Mail szerint az ikreknek a 90-es években voltak az első plasztikai műtéteik, és ezután úgy tűnt, hogy valósággal a beavatkozások megszállottjai lettek.

Főleg kiemelkedő arccsontjuk és álluk került az érdeklődés középpontjába. Bár ekkor már nem volt saját tévéműsoruk, gyakran megjelentek a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegén, de a megjelenésük egyre szokatlanabb lett, és rengeteg kritikát kaptak miatta.

A Bogdanoff testvérek azonban mindig is tagadták, hogy plasztikai műtéteket végeztek volna rajtuk. Bár az emberek meg vannak győződve arról, hogy implantátumokat, botoxot és töltőanyagokat használtak arcuk átalakítására, ők mindig azt állították, hogy ez nem igaz. „Komolyan mondom, soha nem volt plasztikai műtétünk” – mondta Grichka Bogdanoff egy 2017-es interjúban.

Van néhány különböző elmélet az ikrek különös megjelenéséről. A francia sajtóban például arról is lehetett olvasni, hogy meghökkentő vonásaik a gigantizmus (óriásnövés) miatt alakultak volna ki. Ugyanakkor Grichka 2017-ben azt mondta, hogy bár plasztikai műtéteket nem végeztek rajtuk, bizonyos „fejlett technológiájú eljárásokat” igen, de azt állította, hogy ennél nem mondhat többet.

Két évvel később pedig egyenesen azt állították egy francia talk show-ban, hogy „furcsa tudományos kísérletek tárgyát képezték egy amerikai utazásuk során.”

A tudományos kutatásaikat ért kritika

Az ikrek tudományos munkái és doktori disszertációja is vita tárgyát képezték, sokan megkérdőjelezték a munkájukat, és azt mondták, hogy annak nincs semmilyen tudományos alapja vagy értelme.

A Bogdanoff ikrek gyerekei

Bár a testvérek közszereplők, a magánéletükről viszonylag keveset lehet tudni. Mindketten szeretnek megőrizni egy kis misztikusságot, és hivatalosan még az életkorukat sem voltak hajlandók megerősíteni.

Annyit mindenesetre tudni lehet, hogy Igornak hat gyereke van. Két legfiatalabb gyermeke Amélie de Bourbon Parme íróval való kapcsolatából született. Amélie apja a híres Michel de Bourbon Parme herceg volt, egykori katona, titkosügynök, autóversenyző és francia üzletember. Igor egy interjúban büszkén kijelentette, hogy két legfiatalabb gyereke francia királyok leszármazottja, de, ami még ennél is fontosabb, III. Pál pápa leszármazottjai.

Igor azt is elmondta, hogy négy legidősebb gyermeke már elköltözött otthonról, és élik a saját életüket.

Ami Grichkát illeti, ő soha nem nősült meg, és gyerekei sincsenek.

Hol vannak az ikrek ma

Igor és Grichka továbbra is a szórakoztatóiparban tevékenykedik. 2020-ban részt vettek az Álarcos énekes francia kiadásában, és azt mondták, nagyon élvezték a műsort. Papagáj jelmezben álltak színpadra, és végül a fináléban estek ki.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.