OtthonA Feng Shui és a Chi energia

A Feng Shui és a Chi energia

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mindenki hallott már Albert Einsteinről, a 20. század világhírű tudósáról, aki megalkotta a relativitás-elmélet közismert képletét: E = mc2. Hogy mi köze van ennek a Feng Shuihoz? Furcsának tűnhet, de Einstein képlete igenis kézzelfogható magyarázat a Feng Shui szellemiségének alapvető elveire.

Egyrészt annyi köze van a két dolognak egymáshoz, hogy a képletből az E nem más, mint az energia, az M a tömeg, és a C a fénysebesség. Vagyis, az energia, amelyet egy test árasztani képes, arányos annak tömegével és fénysebességével. Továbbá, míg egy test tömegét szemmel is érzékelhetjük, addig a benne termelődő energia már nem látható. A képlet lényege tehát az, hogy úgy a mozgásban lévő, mint a „pihenő” testek is energiával rendelkeznek, mint ahogyan az univerzum valamennyi tárgya és anyaga része a végtelen energiának.

Másrészt pedig, Einstein nem csak a fizika, hanem a spiritualitás „megszállottja” is volt.

Ebből a kis fizikai ízelítőből következtetve, a mai cikkünkben a Chi energiáról lesz szó, folytatva a Feng Shuiról szóló ismertetőnket.

A világ tele van energiával. Erre példa a fúvó szél vagy a fény sugarai, amelyek egyértelmű megnyilvánulásai az áramló energiának. Hasonlóképpen, a gondolatainknak is van energiája, amelyet a testünk, mint élő anyag gerjeszt. Ezáltal, a Feng Shui szerint, valamennyi változás, amely életünk során történik velünk, pozitív energiát termelhet bennük, ha mi is úgy akarjuk. És úgy kell akarnunk, ugyanis a negatív – stagnáló energiák betegséget, lehangoltságot, halált hoznak. De amíg a testünkben áramlik az energia, addig az életünk csak a boldogságot, fejlődést és egészséget jelentheti.

A Feng Shui ezt az áramló energiát „Chi”-nek nevezi. Chi van a szélben, minden új ötletben és inspirációban, abban a késztetésben, amely irodalmi műveket, filmeket, dizájnt szül – vagyis Chi van mindenben, ami új. A Chi a teremtő energia. A Chi az élet energiája. A művészet nagy szakértői azt állítják, ha a Feng Shui tanításait követed, te is részese lehetsz ennek a pozitív, teremtő energiának, amely kiegyensúlyozottá, jobbá tesz téged, és az életed nap mint nap.

A Chi az irányt mutató elv

Az a vezető erő, amely természetes törvényekre alapul. Ő irányítja az áramlást, és ő maga az áramlás is. Ezt nem a kísérletek, hanem maga az idő bizonyította.

A Chi ugyanakkor összehoz, összehangol másokkal. Összekapcsol bennünket mind egy szálig. Ezzel is magyarázható az, hogy miért érzünk késztetést arra, hogy társaságban legyünk valakivel, hogy ne legyünk egyedül, és könyörületesek legyünk embertársainkkal.

A Chi-t úgy kell elképzelni, mint a Napot. Hatalmas energiával bír, amelyet kiterjeszt a Földre, a vízre, a zöld növényekre. A víz pedig, a maga rendjén, párolog, és a növények fotoszintetizálnak. Tehát minden körforgásban van egymással. Ugyanígy a Chi energia is külön entitásnak számít, viszont egységben tartja a Yint és a Yangot, illetve az Öt Elemet – a fát, vizet, tüzet, fémet és földet –, együtt működteti őket, elérve a harmóniát, egyensúlyt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek