LélektárA feltétel nélküli szeretet nem jelenti bárminek a feltétel nélküli elfogadását!

A feltétel nélküli szeretet nem jelenti bárminek a feltétel nélküli elfogadását!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mivel egyre többet kezdtem beszélgetni az emberekkel a feltétel nélküli szeretetről, szükségét éreztem annak, hogy megírjam ezt a cikket, amelyben kifejthetem álláspontom erről a témáról. Mert bármilyen furcsának tűnik is, a két dolog nem egyenértékű.

A feltétel nélküli szeretet nem jelentheti bárminek a feltétel nélküli elfogadását.

A feltétel nélküli szeretet a bennünk rejlő mélységekből származik és mindennél nagyobb, mert mindennek a kezdete. Benne találjuk a sejtjeink rezgését, energiáját, mivel ez valójában nem más, mint a lelkünk természetes állapota.

Az ősforrástól való elszakadás sebe miatt, ez a fajta Szeretet napjainkra valami borzasztó távoli dolognak tűnik számunkra. Ez jelenti az Illúziót! És ez néhányunk küldetése, hogy eltávolítsuk ezt az illúzió hullámot, és építsük be a feltétel nélküli szeretetet a mi természetes létünkbe.

 A veszély azonban abban rejlik, hogy a feltétel nélküli szeretetet mechanikus módon próbáljuk kinyilvánítani, támogatás nélkül valamint személyiségünk, és egónk struktúrái nélkül.

Ez előbbi nem feltétel nélküli szeretet, és meggyőződésem, hogy valójában elvezet bennünket a valódi lényegtől.

Íme, néhány ötlet arról, hogy mit nem jelent a feltétel nélküli szeretet:

  • a feltétel nélküli szeretet nem azt jelenti, hogy nincsenek korlátaink és nem fejezzük ki önmagunkat, ha valami helytelennek tűnik számunkra.
  • a feltétel nélküli szeretet nem azt jelenti, hogy „nyomást gyakorolnak” ránk.
  • a feltétel nélküli szeretet nem jelenti az önbántalmazást.
  • a feltétel nélküli szeretet nem azt jelenti, hogy feltétel nélkül elfogadjuk a másik deviáns magatartását, amikor azok ránk hatnak.

A feltétel nélküli szeretet azt jelenti, hogy szeretünk. Pont. És nem azért, mert a másik ilyen vagy olyan, esetleg biztonságot és kényelmet nyújt számunkra. Csak egyszerűen szeretünk. És ez olyan nagy mennyiségű energia, amit nehéz megfogalmaznunk annak alapján, amit gyermekként a szerelemről és a társadalmi együttélésről tanultunk.

De mindannyiunknak vannak olyan részei, amelyek nem tudják tartósan fenntartani ezt az energiát a mindennapi életben. És akkor meg kell értenünk: A lélek feltétel nélkül szeret, a sebeink viszont nem.

Figyelnünk kell ezekre a sebekre, hogy kifejezhessük a valódi, feltétel nélküli szeretetünket. Ha van egy sérült belső gyermeki énünk, aki bármit képes megtenni azért, hogy szeretetet szerezzen a másiktól, hogy ne szembesülhessen azzal a ténnyel, hogy méltatlannak érzi magát a szeretetre, akkor ez a részünk nem tudja fenntartani a feltétel nélküli szeretet energiáját.

És ez a részünk adni és adni fog a végtelenségig. Túllépi saját szükségleteit és korlátait, hogy mások kedvében járjon, és ne utasítsák el. Bármit el fog fogadni annak bizonyítására, hogy megérdemli a szeretetet. Ez pedig nem feltétel nélküli szeretet. Ez önbántalmazás.

A feltétel nélküli szeretet konkrét megnyilvánulásai

Meg kell gyógyítanunk ezeket a részeket, hogy teret engedjünk a feltétel nélküli szeretet tiszta energiájának. Amiből lélek szinten merítkezni tudunk, bármit is csinál a számunkra fontos ember, vagy nem. Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy teljesen egyetértünk a másik olykor toxikus viselkedésével, csak azért, mert félünk az elutasítástól.

A feltétel nélküli szeretet azt jelenti, hogy lélekben, a szeretett személy valódi énjét látjuk minden esetben, de ezt mind addig nem tehetjük meg, amíg ily módon nem látjuk saját magunkat is.

És nem szabad magunkra venni azokat a pillanatokat, amikor a másik nem igazodik önmagához, és toxikus magatartást tanúsít. Ott lehetünk mellette, és segíthetjük őt abban, hogy utat törjön önmagához, anélkül, hogy egyetértenék azzal, ahogyan becsapja önmagát, de mindig együtt érezve vele.

Nagyon sok belső értelemre van szükségünk ahhoz, hogy a másikat képesek legyünk feltétel nélküli szeretetben megtartani a szívünkben, miközben korlátokat szab számunkra az adott személy nem megfelelő magatartása.

Ugyanakkor nagymértékű érettség, kiegyensúlyozottság és teljes bizalom kell az isteni szeretethez és annak átalakulási képességéhez.

Ezt akkor tehetjük meg, amikor eljutunk arra a szintre, ahol már nincs szükségünk semmire a másiktól, mert minden megvan az ősforrással való kapcsolatunkon keresztül. Ez nem az érzelmi bezártságot jelenti, hanem a legmagasabb fokú nyitottságot a legmagasabb szintű szeretet iránt.

És akkor hagyhatjuk, hogy az isteni szeretet energiája áthaladjon rajtunk, megtaláljon bennünket és hitelesen áramolhasson a másik személy felé.

És ha a másik ugyanazon a frekvencián van, és elvégezte a gyógyulási folyamat rá eső részét, akkor együtt létrehozhatjuk a Mennyet itt a Földön.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek