HolotropikumA felfrissülés 7 módja, koffein nélkül

A felfrissülés 7 módja, koffein nélkül

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amikor az energiánk eléri a kritikusan alacsony pontot a társadalmunk megszokott eszközét vesszük igénybe energiaforrás reményében: koffeint. A harmincas éveikben járó nők átlagosan 165 mg koffeint fogyasztanak naponta, míg az ötvenesek esetén ez az érték eléri a 225 mg-ot.

A szakértők szerint nem a kávé kellene a megoldás legyen a napi fáradtságra, mert adott ponton csak fokozza a szervezet kimerültségét.

Fotó: Wikipédia
Fotó: Wikipédia

1. Rágógumi

Nemcsak a leheletet frissíti, hanem a szervezetet is. Megfigyelték, hogy azok esetében, akik legalább 15 percig rágózik, megnövekszik a szívfrekvencia és ez által nő az agy vérellátása. Így érezhetjük frissebbeknek magunkat.

2. Teljes-kiőrlésű édesség

A szakemberek szerint a finomított cukrokkal az a baj, hogy nagyon gyorsan megemelik a vércukorszintet és gyorsan is bomlanak, ami miatt csak nagyon rövid ideig biztosítják a megfelelő energia mennyiséget. Azonban a teljes-kiőrlésű gabonából készült édességek lassabban bomlanak le és tovább képesek energiát szolgáltatni.

3. Megfelelő világítás

A délutáni fáradtság egyik legjobb ellenszere a megfelelő világítás. A kutatások alapján a vörös, illetve kék fény a legjobb erre a célra. A vörös ingerlő hatása miatt azonban inkább a kéket ajánlják, mert nyugtató hatása van.

4. Tanulj valami újat!

Az ember leginkább a mindennapi rutinba fárad bele leginkább. A legjobb módszere a felfrissülésnek, ha valami új és izgalmas tanulnivalónak fogunk neki. Sohasem késő tanulni.

5. Ültess virágokat!

A kertészkedés nagyon is frissítő és megnyugtató tevékenység. De ha nincs kertünk és lehetőségünk van rá egy kis tengerparti séta is megteszi a hatását, főleg az őszi és tavaszi szezonban, amikor alig tartózkodnak mások a parton.

6. Hallgass zenét!

Kedvenc zenénk hallgatása biztos kiveri belőlünk a fáradtságot. Arról nem is beszélve, hogy ha megtehetjük, hogy maximumon hallgassuk. Ha pedig nem tehetjük meg, akkor is van megoldás: használjunk sztereo fülhallgatót.

7. Fülmasszázs

Akupresszúrás pont a fül és a fülkagyló körkörös masszírozásával felfrissíthetjük az egész testünket. Segítségével beindíthatjuk az egész szervezetben a megfelelő energiaáramlást.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek