Jake Pratt 21 éves és Down-szindrómás, de már elmondhatja, hogy megszerezte álmai állását, és most az esküvőjét azzal a személlyel tervezi, akit a legjobban szeret. Jake története megtanít arra, hogy érdemes megküzdeni a nehézségekkel, és hogy a világon bármi lehetséges.

Jake Pratt Down-szindrómával született, és bár ma már egy sikeres felnőtt, egyáltalán nem volt könnyű az élete.

“Az orvosok azt mondták, hogy olyan mértékű a károsodás, hogy nem valószínű, hogy normális életet tud élni. Az is megtörténhet, hogy egy speciális intézetben fog lakni. A családom mindig kitartott a véleménye mellett, hogy Jake nem különbözik tőled vagy tőlem, és hogy nincsenek olyan korlátai ami miatt ne tudna elérni bármit” – mondta Amy Hyde, Jake nővére.

Jake Pratt középiskolás korában be szeretett volna kerülni a labdarúgó-válogatottba, viszont senki sem hitte el, hogy sikerülni fog, de ő mégis megtette. Később főiskolára szeretett volna menni, és azt is megtette. Jakenek jelenleg két munkahelye van: minden reggel golfpályán kezd, majd csomagokat szállít az UPS-nél. Élete legnagyobb “sikerének” azonban mégis azt tartja, hogy találkozott Grace-el, akit nemsokára feleségül vesz.

Jake és Grace egy középiskolába jártak, és mivel Jake eléggé visszahúzódó, Grace volt az, aki kezdeményezte a kapcsolatot, és meghívta Jaket táncolni. Kapcsolatuk most már négy éve tart, és nagyon jól kijönnek egymással, ami a jövőt illeti közös terveik vannak. Jake már az eljegyzési gyűrűre gyűjt.

Jake szerint egyáltalán nem kell másnak nézni a Down-szindrómás embereket, hiszen ők is ugyanolyan normális életet élhetnek, mint a többiek.

“Szeretnénk motiválni másokat, meg akarjuk mutatni, hogy Down-szindrómával is lehet normális életet élni. A legfontosabb az, hogy ne kezeljenek minket másképp, legyünk elfogadóak egymással” – mondta Jake.

Fotók: Jake Pratt/Twitter

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.