„A depresszió rákot okoz, a hús fogyasztása pedig megrövidíti az életet!” – véli a híres román „agyszobrász”

Prof. Dr. Leon Dănăilă szerint, a depresszió hosszú távon rákot okoz!

Leon Dănăilă akadémikus, a XX. század 500 zsenije közé tartozik, 40.000 műtéttel a háta mögött. Ő a román idegsebész, vagy ahogyan nevezik az „agyszobrász”, aki bevezette a romániai egészségügyi ellátásba a lézeres és mikroszkópos műtéti beavatkozásokat, és ezzel 51%-ról 4%-ra csökkentette az agyi műtétek során bekövetkező halandóságot.

Az alábbi kijelentései azonban nagy port kavartak.

„A depresszió a rák kialakulásához vezethet, a hústermékek fogyasztása pedig megrövidíti az életet!” – mondja Dănăilă.

Egy interjúban a professzor azt is elmondta, hogyan tarthatjuk formában az agyműködésünket. Ugyancsak az Ő nevéhez fűződik egy új agyi sejt felfedezése is. Szerinte egy betegség során, ha a páciens pozitívan és bizakodóan áll hozzá a betegségéhez, jó eséllyel indulhat a gyógyulás útján.

Az autoszuggesztiónak, a hitnek nagyon nagy hatalma van az agy működésére nézve. Az Istenben vetett hit egy beteg esetében erősíti az immunrendszert, ez növeli a páciens optimizmusát. Arra a kérdésre, hogy a táplálkozásunk befolyásolja-e az agyi működésünket, a professzor válasza a következő: „Igen, a táplálkozás, az egyén viselkedéskultúrája mellett, nagy mértékben hat az agyi működésre. A jó agyműködéshez szükségünk van úgy a proteinre, mint a cukorra, természetesen megfelelő mennyiségben. E mellett fontos a gyümölcs és zöldség fogyasztása is.”

A hús mértéktelen fogyasztásáról a professzor véleménye az, hogy nincs jó hatással az emberi szervezetre, sőt az élettartam rövidüléséhez is vezethet.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top