Holotropikum„A depresszió rákot okoz, a hús fogyasztása pedig megrövidíti az életet!” -...

„A depresszió rákot okoz, a hús fogyasztása pedig megrövidíti az életet!” – véli a híres román „agyszobrász”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Prof. Dr. Leon Dănăilă szerint, a depresszió hosszú távon rákot okoz!

Leon Dănăilă akadémikus, a XX. század 500 zsenije közé tartozik, 40.000 műtéttel a háta mögött. Ő a román idegsebész, vagy ahogyan nevezik az „agyszobrász”, aki bevezette a romániai egészségügyi ellátásba a lézeres és mikroszkópos műtéti beavatkozásokat, és ezzel 51%-ról 4%-ra csökkentette az agyi műtétek során bekövetkező halandóságot.

Az alábbi kijelentései azonban nagy port kavartak.

„A depresszió a rák kialakulásához vezethet, a hústermékek fogyasztása pedig megrövidíti az életet!” – mondja Leon Dănăilă. Őt igazolja az a kutatás is, amit David Batty vezetett, és ahol kiderült, hogy a depresszió hozzájárulhat a rák kialakulásához.

Egy interjúban a professzor azt is elmondta, hogyan tarthatjuk formában az agyműködésünket. Ugyancsak az Ő nevéhez fűződik egy új agyi sejt felfedezése is. Szerinte egy betegség során, ha a páciens pozitívan és bizakodóan áll hozzá a betegségéhez, jó eséllyel indulhat a gyógyulás útján.

Az autoszuggesztiónak, a hitnek nagyon nagy hatalma van az agy működésére nézve. Az Istenben vetett hit egy beteg esetében erősíti az immunrendszert, ez növeli a páciens optimizmusát.

Arra a kérdésre, hogy a táplálkozásunk befolyásolja-e az agyi működésünket, a professzor válasza a következő: „Igen, a táplálkozás, az egyén viselkedéskultúrája mellett, nagy mértékben hat az agyi működésre. A jó agyműködéshez szükségünk van úgy a proteinre, mint a cukorra, természetesen megfelelő mennyiségben. E mellett fontos a gyümölcs és zöldség fogyasztása is.”

A hús mértéktelen fogyasztásáról a professzor véleménye az, hogy nincs jó hatással az emberi szervezetre, sőt az élettartam rövidüléséhez is vezethet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek