HolotropikumA Candida fertőzés kezelésével gyógyíthatod a pikkelysömört!

A Candida fertőzés kezelésével gyógyíthatod a pikkelysömört!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az amerikai Nemzeti Pikkelysömör Alapítvány szerint, ez a betegség egy genetikai hajlammal kezdődik, melyet aztán kiválthatnak olyan tényezők, mint a stressz, a bőrproblémák, egyes gyógyszerek vagy valamilyen fertőzés.

A Candida fertőzés kezelésével gyógyíthatod a pikkelysömört!
Fotó: wikimedia.org

Egy 2014 decemberében kiadott tanulmányt szerint, a Candida jelentős mértékben hozzájárul a pikkelysömör súlyosbodásához. Minél többet tudunk a Candidaról, annál inkább bizonyosságot nyer az a tény, hogy nagyon sok autoimmun betegség kialakulásában van szerepe.

Autoimmun betegségről akkor beszélünk, amikor a szervezet „összezavarodva” saját egészséges szöveteit kezdi támadni. Ez az állapot létre jöhet egy krónikus fertőzés következtében, mint amilyen a Candida fertőzés.

A Candida gomba szálai elszaporodva, tulajdonképpen kilyukasztják a szöveteket és ezáltal méreganyagok szabadulnak fel a szervezetben, melyek felborítják a bélflóra baktériumait. Ennek következtében kialakul „az áteresztő bél szindróma” és ez megengedi a proteineknek és egyéb részecskéknek, hogy egyenesen a vérbe kerüljenek, ezáltal támadást indítva az immunrendszer ellen.

Hogyan gyógyítsuk szervezetünket?

A gyógyuláshoz természetszerűen egy megfelelő diétára van szükség, valamint a méreganyagok és a paraziták kitisztítására. Az étrendnek tartalmaznia kell minél nagyobb mennyiségű organikus, nyers zöldséget és gyümölcsöt. A magvakat és dióféléket szárítva ajánlott fogyasztani. Diagnózistól függően ki kell iktatni az étrendből a glutént és a tejtermékeket, a bélbolyhok regenerálódása érdekében.

Egy helyes étrendnek mellőznie kell a feldolgozott élelmiszereket, a tartósító szereket, a mesterséges színezéket, a genetikailag módosított élelmiszereket, a búzát és a cukrot. A cukor köztudottan az immunrendszer fő ellensége és táplálja a Candidat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek