KuriózumA boldog párkapcsolat 8 alapszabálya! - Ha boldog akarsz lenni, betartod őket,...

A boldog párkapcsolat 8 alapszabálya! – Ha boldog akarsz lenni, betartod őket, főleg a 8-ast!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amióta világ a világ, az embereket mindig is érdekelte, hogy miként lehet boldog párkapcsolatot kialakítani, amely kitart egy életen át. Nos, most adunk pár alapötletet, hogy mik azok a tényezők, amelyek hozzájárulnak a kapcsolat stabilitásához és boldogságához.

A boldog párkapcsolat 8 alapszabálya! - Ha boldog akarsz lenni, betartod őket, főleg a 8-ast!

1. Figyelj oda, hogy mit mond a párod

Ha a párod ritkán beszél, de mikor elmond valami személyeset, vagy az érzelmeiről szól, akkor fontos, hogy odafigyelj rá. Mert ha nem teszed, és mindig valami fontosabb elintéznivalód akad, akkor a bizalom megszakadhat, és beindul az eltávolodás, elhidegülés folyamata.

2. Beszélj a hobbidról, a terveidről

Egy párkapcsolat mindig a kölcsönös bizalomra kell épüljön, ahol a felek elmesélhetik egymásnak a vágyaikat, a terveiket, a szenvedélyeiket, amelyeket meg szeretnének valósítani. Egy, a témáról szóló jóízű beszélgetés remekül megerősíti a kapcsolatot a szerelmesek között.

3. A tisztelet nagyon fontos

Ha két ember nem tiszteli egymást, akkor a közös jövő esélye gyakorlatilag nulla. A párod mindig az első helyen kell szerepeljen, és sosem szabad megaláznod, becsmérelned, főként mások előtt. Ez alapszabály, ahhoz, hogy a kapcsolat megfelelően működhessen.

4. Hibáztál? Kérj bocsánatot

Ha elismered, hogy hibáztál, akkor az egyben a szeretet, a bizalom és a tisztelet jele is. Ha mindig neked van igazad, a tiéd az utolsó szó, még akkor is, ha tudod, hogy nincs igazad, akkor a párodnak nagyon nehéz dolga lesz, hiszen ezzel azt üzened számára, hogy ő nem számít, nem fontos. Ez a gőg tönkreteheti az egész kapcsolatodat, és mindezt azért, mert nem voltál képes kimondani: bocsánat.

5. Engedd a párodat is érvényesülni

A párkapcsolat, a házasság, a közös együttélés nem minden esetben könnyű, vannak olyan helyzetek, mikor a párok egymással versengenek, rivalizálnak, ami természetesen semmi jót nem fog jelenteni a közös életükre nézve. Mindenkinek meg kell találnia a helyét a kapcsolatban, és nem szabad azt éreznie is bárkinek, hogy a párja elnyomja őt.

6. Problémamegoldás

Nincs olyan párkapcsolat, ahol ne lennének gondok, problémák, de ezeket a legtöbb esetben meg lehet oldani, meg lehet beszélni, legalábbis törekedni kell rá. Ha mindkét fél hajlandó kompromisszumokat kötni, bizonyos dolgokon, szokásokon változtatni, akkor rendszerint rendeződik minden.

7. Ne hagyd, hogy a szenvedély tüze kialudjon

A hosszan tartó boldog párkapcsolat egyik alapfeltétele, hogy a szerelem, a vágy tüze sokáig égjen. Ezért persze dolgozni, tenni kell. Újra hívd randira a párod, és a szexi fehérneműk is biztosan meghozzák a várva várt hatást.

8. Nem szabad haraggal a szívben lefeküdni

A kibeszéletlen problémák idővel annyira felhalmozódnak, hogy lehetetlen lesz a gondokat orvosolni. Ezért nem szabad úgy lefeküdni, hogy nincs megbeszélve egy sérelem, nem hangzik el egy bocsánatkérés, de ha mindez megtörténik, máris nyugodtabban alszik el mindenki.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek