KuriózumA Béke-völgye: a világ legnagyobb temetőjében 5 millió sír található!

A Béke-völgye: a világ legnagyobb temetőjében 5 millió sír található!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Wadi-us-Salaam, vagyis a Béke völgye a világ legnagyobb temetője több, mint 5 millió sírhelyet foglal magába, és az iraki Najafban található.

A temető folyamatosan bővül, annál is inkább, hogy bizonyos családok az éjszaka leple alatt újabb és újabb sírokat ásnak ki a már lefoglalt temetkezési helyeken, hogy eltemessék szeretteiket. Az országban zajló erőszakos lázongások következtében naponta átlagosan 200 embert temetnek el ebben a temetőben.

A temető összterülete meghaladja a 600 hektárt .

A temető közepén egy síita szentély található, ahol az első síita imámot temették el, Ali ibn Abi Talibet, aki Mohamed próféta veje volt . Több mint 1500 éve temetkeznek erre a helyre különböző szintekre, úgy tartják, hogy minden muszlim hívő ide kell temetkezzen.

Hogyan épül fel a világ legnagyobb temetője?

A sírok közötti távolság körülbelül 30 centiméter, így nem kis erőfeszítésbe kerül egy hozzátartozó sírhelyének megtalálása. Külön erre a célra készített útmutató nyilakkal és portrékkal ellátott térkép segíti a látogatókat, hogy könnyebben célba érjenek.

A temető egy különleges látványosság is, minden évben zarándokok millióit vonzza. Ali Imam-t 1300 évvel ezelőtt temették el, azóta a síiták világszerte arra vágynak, hogy a Béke-völgyébe temetkezhessenek. Úgy vélik, hogy ha ide temetik őket, akkor az ítélet napján lelki vezetőjükkel együtt támadnak fel a halálból. A temetés itt azt jelenti, hogy az elhunytat egy kriptába helyezik, minden kriptában akár 50 holttest is lehet.

Évente több tízezer síitát temetnek el a világ minden részéről a Bék-völgyében, a feltámadás biztos reményében.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek