KuriózumAz ápolónő megosztott egy vigasztaló tényt a haldoklással kapcsolatban, ami azonnal feloldja...

Az ápolónő megosztott egy vigasztaló tényt a haldoklással kapcsolatban, ami azonnal feloldja a haláltól való félelmünket

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy ápolónő, aki sok beteget látott már elhunyni, megosztott egy vigasztaló tényt a haldoklással kapcsolatban, amit sok esetben tapasztalt, és ami eloszlathatja az emberek félelmeit.

A 39 éves Julie McFadden hospice ápolónőként dolgozik, így rendszeresen találkozik a halállal munkája során. Miközben próbál gondoskodni arról, hogy az életük végéhez közeledő betegek a lehető legkényelmesebb körülmények között lehessenek, ő maga is sok tapasztalatot szerez, és erről be is számolt egy TikTok videóban, ami rendkívül népszerű lett. Julie a közösségi médiában a „vizionálás” jelenségéről beszélt, és elmagyarázta, pontosan mit is jelent ez.

A kaliforniai Los Angelesben élő ápolónő szerint a „víziók” során a haldoklók elhunyt szeretteiket látják (néha akár kedvenc háziállataikat is), de közben teljes mértékben maguknál vannak.

Ez általában akkor következik be, amikor valaki már közeledik a halálhoz, de sokkal inkább vigasztaló érzésről van szó, nem pedig ijesztő élményről.

Julie, aki korábban intenzív osztályon dolgozott ápolónőként, azt mondta: „Ez általában az élet végén történik, de a haldoklók ilyenkor nem hallucinálnak. Ezt a jelenséget „víziónak” hívják, és nagyon megnyugtató lehet. Soha nem ijesztő – ha azt látjuk, hogy a beteg fél, valószínűleg delíriumot vagy paranoiát tapasztal, nem pedig egy látomást.”

„Az emberek ritkán beszélnek erről, de nagyon gyakori, az általam gondozott betegek több mint fele tapasztalta. Normális dolog félni a haláltól, és több betegem is kifejezte ezt a félelmét, de aztán megjelent előttük nekik egy elhunyt családtagjuk, és már nem féltek többé” – magyarázta az ápolónő.

Julie szerint ezek a látomások általában körülbelül egy hónappal a halál előtt kezdenek bekövetkezni, és ha a beteg ezt tapasztalja, az nem azt jelenti, hogy pszichózisban vagy oxigénhiányban szenved – teljes mértékben tudatánál van, és éber.

„Néha a betegek azt mondják, hogy szeretteik álmukban jelentek meg, mások ébren vannak a látomások közben. Nagyon is tisztában vannak azzal, ami történik, és sokszor elmondják, hogy megértik, milyen őrültségnek hangzik ez” – mondta Julie a videóban, amit azóta közel 100 ezren néztek meg, és rengetegen reagáltak rá.

Sokan beszámoltak róla, hogy szeretteik valóban megtapasztalták ezt, és azt mondták, Julie leírása nagyon pontos volt. „Apám látta a testvéreit, anyám látta a nővérét, és hallotta apámat, a nagymamám látta a fiát, aki előtte halt meg. Gyönyörű dolog ezt látni” – írta az egyik hozzászóló.

„Néhány nappal azelőtt, hogy a nagymamám meghalt, azt mondta egy nővérnek, hogy az apja várja őt. Ez akkoriban nagyon megnyugtató volt az édesanyám számára” – tette hozzá egy másik felhasználó.

A legtöbben azt mondták, a videó megnyugtatta őket, és enyhítette a halállal kapcsolatos félelmüket. „Ez az első számú ok, amiért már nem félek meghalni. Alig várom, hogy újra láthassam a szeretteimet. Békésnek tűnik” – írta egy hozzászóló.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek