KuriózumA 95 éves kardiológus szerint ez a 9 dolog kell ahhoz, hogy...

A 95 éves kardiológus szerint ez a 9 dolog kell ahhoz, hogy hosszú és egészséges életet éljünk!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az embereket ősidők óta foglalkoztatja a kérdés, mi lehet a hosszú élet titka? Vannak, akik bájitalokról ábrándoztak, vannak, akik bizonyos földi javakra esküsznek. Tény, hogy mindannyian szeretnénk egészségesen élni hosszú éveken keresztül, de vajon meg is teszünk mindent annak érdekében, hogy ezt megvalósítsuk?

Míg egyesek szerint a testmozgás, mások szerint az egészséges táplálkozás és a pozitív gondolkodás segít, addig halljuk, mit mond egy makkegészséges kardiológus, 95 évesen!

A japán férfi, aki lassú, de biztos léptekkel közeledik a 100. életévéhez, az unokájának mesélt arról, számára mi a hosszú élet titka – írja a CNBC.com.

Az egykori szívorvos mindig is megfontolta, mit tesz az életében, és a tapasztalatait 8 egyszerű pontban összegezte, melyet mindig is követett. Úgy véli, az elvei segítették őt abban, hogy megérje ezt a szép kort, és hogy még mindig remekül érezze magát.

A kardiológus szavait unokája, Mika Cribbs, a CNBC amerikai újságírója hozta nyilvánosságra, hogy nagyapja példájából mások is inspirálódhassanak.

Íme mi kell ahhoz, hogy hosszú és egészséges életet élj!

1. Egy kora reggeli sétaMika nagyapja világéletében korán kelő típus volt. Hajnali 5 előtt már fent van, és sétálni megy. Általában 30 percet sétál, és legalább 7000 lépést tesz meg, mielőtt hazatérne.

2. Személyre szabott testmozgás – a férfi a sétája után személyre szabott edzésprogramot követ. Nyújtással kezdi, majd egy sor erő- és egyensúlygyakorlatot végez. A napi gyakorlatokat a képességei és igényei szerint választja ki, hogy aktív maradjon anélkül, hogy túlterhelné a testét.

3. A társadalmi elszigeteltség elkerülése – az edzés után a nyugalmazott kardiológus úgy lazít, hogy előveszi a laptopját, és végigböngészi a közösségi oldalakat. Tanulmányok kimutatták, hogy az idősebb emberek társadalmi elszigeteltsége magasfokú magányhoz vezet, különösen a férfiak körében.

4. Blog írása – a 95 esztendős férfi 2014 óta szinte minden nap szán néhány percet arra, hogy megírja gondolatait, tapasztalatait és azokból levont tanulságokat egy blogon. Eddig több mint 1000 cikket tett közzé, és esze ágában sincs leállni vele.

5. Festés – a japán kardiológus lelkes festő. Minden nap lerajzolja az önarcképét. Miközben gondosan körvonalaz minden egyes vonást, árnyékot és részletet, arra használja az időt, hogy jobban megismerje önmagát.

6. Kertészkedés, az új képessége – a világjárvány mindenkiből kihozott valamit, az idős bácsinkból épp a kertészkedés iránti szenvedélyt. A férfit a sétái során látott virágok és növények inspirálták. Soha nem késő új készségeket tanulni.

7. Egy szundi, amikor csak kedved tartja – edzés után a kardiológus gondoskodik arról, hogy naponta többször is megálljon egy kis szundikálásra, hogy fenntartsa az energiáját. Az első félórás szunyókálását általában reggel 8 vagy 9 óra körül tartja, és gyakran délután is elalszik olvasás közben.

8. Edd azt, amit szeretsz – mivel nagyon aktív ember, a 95 éves férfi igyekszik minden élvezetet megélni az életben, beleértve az evést is. Esze ágában sincs megvonni magától a kedvenc falatait, mint például a vörös húsokat, sajtokat és finom borokat.

„De mindent csak mértékkel” – írta az újságíró-unoka az interneten.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek