LélektárA 2023-as év tarot-kártyája a Diadalszekér - Ez az év a sikerekről...

A 2023-as év tarot-kártyája a Diadalszekér – Ez az év a sikerekről és az eredményekről szólhat

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Diadalszekér dinamikus energiája arra késztet bennünket, hogy kimozduljunk a stagnáló, blokkoló helyzetekből. Egy olyan évben, amit a Diadalszekér energiája jellemez, fontos, hogy ne álljunk le a mozgásban, törekedjünk a fejlődésre, engedjük, hogy a változások magukkal ragadjanak, és bátran, lendületesen induljunk el az új utakon, amelyek megnyílnak előttünk, mert ezek megváltoztathatják a sorsunkat. A legfontosabb, hogy mindenképpen CSELEKEDJÜNK.

Míg számmisztikai szempontból 2023 a 7-es szám éve, a kínai asztrológia szempontjából pedig a Vízi Nyúl éve, a tarot kártya lapjai közül a Nagy Arkánum hetedik lapja, a Diadalszekér társítható hozzá.

A Diadalszekér archetípusa képviseli az idei év energetikai rezgéseit, ezért fontos tudni, hogy használhatjuk ki ennek az archetípusnak az ajándékait, ugyanakkor, hogy nézzünk szembe a általa képviselt kihívásokkal és megpróbáltatásokkal, így amikor bizonyos lehetőségekkel szembesülünk, elfogadjuk azokat, és nem engedjük, hogy kicsússzanak a kezünk közül.

A Diadalszekér dinamikus energiája arra késztet bennünket, hogy kimozduljunk a stagnáló, blokkoló helyzetekből, amelyek már nem vezetnek sehová. Egy olyan évben, amit a Diadalszekér energiája jellemez, fontos, hogy ne álljunk le a mozgásban, törekedjünk a fejlődésre, engedjük, hogy a változások magukkal ragadjanak (legyenek azok akár belső, akár külső változások), és induljunk el bátran az új utakon, amelyek megnyílnak előttünk, vállalva akár a kudarc kockázatát is, mert ezek megváltoztathatják a sorsunkat.

Mindenképpen cselekednünk kell, és meg kell találnunk azokat a forrásokat és módszereket, amelyek közelebb vihetnek bennünket rövid és hosszú távú céljaink eléréséhez egyaránt.

A Diadalszekér kártya az erős akaratról, a kalandvágyó lélekről, az önrendelkezésről és a bátorságról szól, arról, hogy tudjuk mozgásba lendíteni belső erőinket a siker érdekében. Fontos, hogy együtt haladjunk az élet ritmusával, ne próbáljunk meg ellenállni annak, ami történik, ehelyett vegyük kézbe a sorsunk irányítását, és induljunk el a számunkra megfelelő irányba.

A 2023-as év tarot-kártyája a Diadalszekér - Ez az év a sikerekről és az eredményekről szólhat
A 2023-as év tarot-kártyája a Diadalszekér

Természetesen nem lesz mindig könnyű dolgunk, de fontos, hogy bízzunk a saját erőnkben, és hallgassunk arra a bizonyos belső hangra, ami megmondja, merre érdemes menni, és induljunk el magabiztosan ezen az úton, azzal a meggyőződéssel, hogy ezen az ismeretlen szakaszon is isteni útmutatás vezérel.

A Diadalszekér tarot-kártya által fémjelzett évben minden bizonnyal beszélhetünk a komfortzónából való kimozdulásról is, egy olyan kezdetről, amely egyben egy lezárást is magában foglal (ahhoz, hogy eljussunk valahová, el kell hagynunk valami mást), így ez többé-kevésbé egy ugrás az ismeretlenbe, hiszen amikor elindulunk egy új úton, a vele járó kockázatokat is vállalnunk kell. A következő hónapokban fontos lépéseket tehetünk a személyes fejlődés terén, de ehhez ki kell lépnünk a komfortzónánkból, a megszokott, jól ismert rutinból.

Néhányunk számára a Diadalszekér kártya energiája ebben az évben a régi korlátoktól, mintáktól vagy egy ismert környezettől való elszakadással, bizonyos akadályok legyőzésével, egy nagy igazság felfedezésével, az irányítás megszerzésével járó győzelemmel járhat együtt, azzal, hogy új tervekkel állunk elő, és átértékeljük a prioritásainkat. Az önuralom és az önfegyelem döntő tényező lehet a siker elérésében, a passzív tétlenséget pedig egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak.

A Diadalszekér kártya a tarotban a hős diadalmas bevonulását jelképezi. A kártya egy fiatal lovagot ábrázol egy harci szekéren, amit általában egy fekete és egy fehér ló, vagy egy fekete és fehér szfinx, esetleg oroszlán húz, amelyek egyszerre szimbolizálják a jót és a rosszat, az árnyékot és a fényt, az ellentétes irányokat vagy az időnként felmerülő kételyeinket. A lovagot, bár az út elején jár és még tapasztalatlan, a türelmetlenség, a lelkesedés, a tiszta öröm, az ismeretlen iránti vágy vezérli, hogy felfedezzen egy új világot. Alig várja, hogy szárnyaljon, örömmel és nyitottsággal haladjon előre, és ebben rejlik ennek a tarot kártyának a szépsége és egyedisége. Egyáltalán nem érez félelmet az ismeretlen akadályok miatt, és nem nehezedik rá nyomás.

Ez a kártya szimbolizálja a fiatalság izgalmát és egyben egyfajta szépséges és őrült vakmerőséget, impulzivitását is. Nem mindig vagyunk képesek megőrizni a koncentrációnkat, és nem vagyunk biztosak abban, hogy a megfelelő irányba tartunk, vagy a megfelelő dologra irányítjuk az energiánkat, de a Diadalszekér kártya pozitív üzenetet hordoz.

A teljesítményről és a sikerről beszél nekünk, arról, hogy megtanulhatjuk irányítani ezt a kettősséget az akarat és a saját elménk erejével, valamint arról, hogy néha egyszerűen vállalnunk kell a kezdeményezést. A lovag koronát és babérkoszorút visel a fején, a győzelem, a siker, a spirituális fejlődés szimbólumát, ugyanakkor a közvetlen, tárgyi világhoz is kötődik a nyakában lógó medál által.

2023-ban itt az ideje előrelépni, és megpróbálni lépést tartani a világgal, ezért nem árt, ha jók a reflexeink. Most nincs idő hátradőlni, és nyugodtan szemlélődni, mert rendkívül intenzív év áll előttünk, de ennek akár baljós visszhangjai is lehetnek, ezért figyelmesnek kell lennünk. A Diadalszekér egyaránt jelenthet sikert és konfliktusokat is. De vajon melyik jelentés fog győzedelmeskedni? Hamarosan megtudjuk. Íme, néhány tanács, amit érdemes szem előtt tartani a 2023-as évben:

• Kerüld az időpazarlást, és használd a szabadidődet mély relaxációra. Próbálkozhatsz például jógával vagy meditációval, ami segít, hogy kikapcsolódj, ugyanakkor fókuszban maradj.
• Idén több globális konfliktusra kerülhet sor, mivel a Diadalszekér előtérbe helyezheti azokat a konfliktusokat, amelyek az elmúlt években háttérbe szorultak, vagy rejtve maradtak. Ugyanakkor azonban véget érhetnek bizonyos régebbi konfliktusok, háborúk.
• Kerüld a feltételezéseket, és ne vonj le elhamarkodott következtetéseket. Nagyon is valószínű, hogy valamiről, amit igaznak hittünk, kiderül, hogy mégsem az.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek