HolotropikumA 10 leginkább alábecsült szépség-szokás

A 10 leginkább alábecsült szépség-szokás

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Rengeteg olyan szépítkezési szokás van, amit manapság alulértékelnek. Ez annak is tulajdonítható, hogy egyre több olyan szer kerül a piacra, ami csodákat ígér. Azonban itt is igaz az a mondás, hogy a kevés néha több, ugyanis az egyszerű praktikák sokkal hatásosabbak.

Fotó: Wikipédia
Fotó: Wikipédia

1. Kókuszolajt használni testápoló helyett – nincs is annál egyszerűbb módja a kiszáradt bőrnek a karbantartására, mint a kókuszolaj. A legszárazabb bőrrel is képes csodákat művelni. Leghatásosabb, amikor zuhanyzás után kenjük be magunkat, majd szárazra törüljük testünket.

2. Rendszeres és alapos hámlasztás – ez azért fontos, mert nélküle mindenféle ápolószert az elhalt sejtekre viszünk fel, így nem csoda ha nem lesz hatásuk.

3. Az ajkak hámlasztása – nagyon fontos az ajkakról is eltávolítani az elhalt szövetet, mivel elkerülhető így a repedezett ajak. Fogmosás alkalmával nagyon finoman meg lehet dörzsölni, ami az ajkaknak épp elég is.

4. Ajakápolás vazelinnel – sok hír szól arról, hogy a petróleum származékok mennyire károsak tudnak lenni. Azonban esténként bekenve ajkainkat vazelinnel reggelre csodaszép puha ajkaink lesznek. Ennyitől biztosan nem lesz semmi bajunk. Az egyetlen dolog, amit szem előtt kell tartani a mértékletesség. A vazelint körömvirágkrémmel is helyettesítheted.

5. Haj bekötése lefekvés előtt – ezzel kerülhetjük el azt, hogy reggel ne kelljen órákat tölteni a haj hullámossá tételével. Amit érdemes szem előtt tartani, hogy ne használjunk fémet, mert az könnyen károsítja a hajszálakat.

6. Habkövezzük a lábunkat – ezzel elkerülhetjük a kellemetlen lábunkra vetett pillantásokat, hiszen elég csúnya, mikor valakinek a lábán a bőr repedezett. Egyszerű és nagyon olcsó.

7. Hajszárítás egy régi pólóval – a kellemes göndör fürtökért nem kell méregdrága fodrászhoz járni, csupán hajmosás után egy régi pólóba csavarni hajunkat.

8. Levendula a könnyű elalváshoz – a kialvatlanság nyomot hagy mindenkin, azonban este lefekvés után levendulát téve a szobába akár friss, szárított vagy illóolajként segíti az elalvást. Így frissen és szépen ébredhetünk.
9. Napi testápolás – vannak lányok, akik magukkal hordják testápolójukat. Nagyon is jól teszik, ugyanis a napi testápoló használata a bőrünkkel csodára képes. Főleg zuhanyzás után ld. fennebb.

10. Kikapcsolódás – nagyon fontos, hogy minden nap, legalább egy óra a kikapcsolódásról szóljon. Ilyenkor bármit lehet csinálni, ami kikapcsol bennünket: sporttól haverokig bármit.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek