KuriózumA 10 éves matematika zseni beiratkozott az egyetemre és 5 éven belül...

A 10 éves matematika zseni beiratkozott az egyetemre és 5 éven belül saját bankot nyitna!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Első pillantásra Esther Okade egy teljesen átlagos 10 éves kislánynak tűnik. Szeret játszani a Barbie babáival, sétálni a parkban, együtt lenni a barátaival.

esther

A nigériai származású brit kislány mindezek mellett azonban matekzseni, és túlságosan okos a korosztályához képest, ezért januárban felvételt nyert az Open University-re. A távoktatásos felsőoktatási intézménybe való bejutásával Esther lett az Egyesült Királyság legfiatalabb egyetemistája.

„Nagyon érdekes, a matematika minden olyan szakterületével – elméletek, komplex számok – foglalkozunk, amelyeket szeretek. Nagyon könnyű volt bejutni, a matematikára pedig édesanyám tanított nagyon aranyos módon” – mesélte a kislány.

Elmondása szerint két év alatt be szeretné fejezni az egyetemet, utána doktorálna pénzügyi matematikából, és 15 éves koráig saját bankot nyitna.

„Szeretem a számokat és az embereket is, a bank pedig egy csodálatos lehetőség arra, hogy segíteni tudjak az embereken” – mondta az újdonsült egyetemista.

Esther már 7 éves korában be szeretett volna iratkozni az egyetemre, ám az édesanyja azt javasolta neki, hogy várjon ezzel, hisz túl fiatal. A kislány mindig osztályelső volt, ami nem csoda, hisz az édesanyja már hároméves korában felfedezte, hogy csodálatos elmével bír, és játszi könnyedséggel old meg feladatokat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek