HolotropikumAlternatív gyógyászatSzinte minden betegségre jó a hagyma! Nézzük, milyen problémákat kezelhetünk vele

Szinte minden betegségre jó a hagyma! Nézzük, milyen problémákat kezelhetünk vele

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Több tucat tudományos tanulmány szól a hagymában rejlő jótékony hatóanyagokról, amelyeket, ha megfelelően használuk, számtalan betegség kezelhetővé, gyógyíthatóvá válik.

hagyma

Konkrétan: bizonyított, hogy a hagyma képes megakadályozni többféle tumor, daganat kialakulását, javítja a hormonműködést, erősíti az immunrendszert, jótékonyan hat az ideg- és keringési rendszerre.

De ez még nem minden: a hagyma rendszeres fogyasztása megfelelő szinten tartja a koleszterint, a vérnyomást, vércukrot, segít megőrizni a vérerek rugalmasságát.

A hagyma másik nagy erőssége, hogy antibakteriális hatóanyagokkal rendelkezik, emellett megtisztítja a szervezetet a salakanyagoktól, a quercetin flavonoid pedig egy erős antioxidáns, amelynek gyulladáscsökkentő hatása van.

Ajánlott organikus, vegyszermentes hagymát fogyasztani.

Megakadályozza a fülgyulladást

Sok ember életét megkeseríti a fülzsír felhalmozódása miatt fellépő fülgyulladás. A probléma kezelésére tökéletes megoldást jelent a hagyma: annak a belső részéből egy kis darabot tegyünk be a fülünkbe, ez feloldja a zsírt, így az könnyebben távozik a hallójáratból, így a dugulás és a fertőzésveszély is megszűnik. A kis hagymadarabot lefekvés előtt tegyük be a fülünkbe, reggelre már enyhülni fognak a panaszok.

Lázcsillapító

Szeleteljünk fel egy pár krumplit, hagymát és fokhagymát. Tegyük bele egy pár zokniba, és húzzuk fel. Bújjunk ágyba, közben a homlokunkra rakjunk ecetes borogatást, ez majd megszabadít a kínzó láztól.

Szemirritáció ellen

Ha kivörösödött szemekkel ébredünk, vágjunk egy szelet hagymát, és nézzünk bele. Ez beindítja a könnyezést, így az irritációt kiváltó anyagok a könnycseppekkel együtt távozni fognak. Figyelem! A szemeinket közben ne dörzsöljük meg, mert ezzel csak ártani fogunk.

Köhögés ellen

Egy méretes hagymát hámozzunk meg, vágjuk félbe, majd ezek tetejét szórjuk meg fél evőkanál barna cukorral. A cukor ugyanis még ízletesebbé teszi a hagyma levét. Hagyjuk egy órát állni, hogy a hagyma leve kicsorogjon, amelyet naponta kétszer kell elfogyasztani, és megszűnik a kellemetlen köhögés.

Hagymából és mézből is keverhetünk szirupot. Csak keverjünk össze egy fél hagymát két evőkanál mézzel, és azt vegyük be.

Enyhíti a megfázásos tüneteket

Már ősidők óta sikerrel alkalmazták a hagyma jótékony hatását, ha valaki a családban megfázott. Egyszerű a recept: ha azt érezzük, hogy meg fogunk betegedni, együnk meg gyorsan egy fej nyers hagymát, vagy főzhetünk teát is, hozzákeverve mézet és gyömbért.

Begyógyítja az égési sérüléseket

Ha netán égési sérüléseket szenvedünk, gyorsan vágjunk ketté egy hagymát, és az egyik felét helyezzük a sérült testrészre. Tartsuk ott 2 percet, ezután már enyhülni fog az égető érzés, és nyoma sem marad a sérülésnek.

Méhcsípés ellen

Ha a szorgos kis méh megcsíp, gyorsan távolítsuk el a bőrünkbe fúródó fullánkot, ezután egy kisebb hagymát vágjunk fel, és a szeletet tegyük a csípésre. A hagymában lévő természetes gyulladásgátló megakadályozza, hogy feldagadjon a testrész, és a hagymában lévő antihisztamin véd az allergiás reakcióval szemben is.

Vágási sebeket is gyógyít

A konyhában olykor előfordulnak kisebb-nagyobb balesetek, és könnyedén elvághatjuk az ujjunkat. Ilyenkor egy szelet hagymát kell a vágás helyére tenni, ez gyorsan elállítja a vérzést, és fertőtleníti is a sebet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek