Hét évtizedes szolgálat után vonult nyugdíjba a legidősebb amerikai nővér, aki végtelenül hálás azért, hogy ezt a csodálatos szakmát választotta.

96 évesen vonult nyugdíjba Amerika legidősebb nővére!

A washingtoni SeeSee, vagyis Florence Rigney nővér az 1950-es évektől kezdve betegeket látogat és orvosokat segít. A most 96 éves nő, a múlt héten úgy döntött, hogy végre itt az ideje, hogy nyugdíjba vonuljon.

Rigney a MultiCare Tacoma Kórházban volt műtős nővér, a műtőhelyiségek és a különböző eszközök fertőtlenítésével és előkészítésével foglalkozott. Ő volt a felelős a műtős orvos előzetes tájékoztatásáért, de ő készítette fel a betegeket is az operációra.

Laureen Driscoll, a MultiCare Tacoma Kórház vezetője elmondta: “SeeSee még jóval túl a kilencvenen is dolgozott. Nem nagyon volt olyan tényező, amely hátráltatta volna őt. Néhány kollégája viccelődött is, sprintelve is alig lehetne tartani vele a lépést.”

A 96 éves nő pályafutása nagyjából a penicillin világhírűvé válásával egyidőben kezdődött.

“Nagyon megbízható és elkötelezett nővér volt, egy igazi erőforrás volt a kollégái és az egész kórház számára. Alázattal és nagy szaktudással gondozott több ezer életet e hosszú évek során” – méltatta az intézet vezetője.

SeeSee igazából már 65 éves korában fontolgatta a nyugdíjba vonulását, leadta a papírjait, de nem sokkal később úgy döntött, hogy mégis inkább folytatja a szolgálatot, mivel egyszerűen nem tudott elszakadni a kórháztól. Részmunkaidőben dolgozott tovább.

“Nem szeretek üldögélni, mindig van valami tennivalóm. Ilyen az én természetem” – mondta Firenze.

“Nem tudom pontosan, mi késztetett arra, hogy ápolónő legyek, de mindig is ezt akartam csinálni. Szeretek beszélgetni a betegekkel, és segítek nekik, amiben csak tudok”.

Florence bármennyire is szerette a szakmáját, már nagyon várja, hogy nyugdíjazás után több időt tölthessen a családjával.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.