Kuriózum95 percet várt a repülőgépen a 45 éves mozgássérült nő, mert nem...

95 percet várt a repülőgépen a 45 éves mozgássérült nő, mert nem volt, aki lesegítse a gépről

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy 45 éves mozgássérült nő 95 percig várakozott a repülőgépen landolás után, mivel a reptéri személyzet nem érkezett meg idejében, hogy segítsen neki leszállni.

Victoria Brignell, aki nyaktól lefelé lebénult, több mint másfél órát várakozott leszállás után a Londonhoz közeli Gatwick repülőtéren a British Airways máltai járatán június 4-én – írja a The Guardian.

„Amikor landoltunk Gatwickben, azt mondták nekem, hogy 50 percbe telhet, amíg a személyzet megérkezik, hogy segítsen leszállni a gépről. Később szóltak, hogy még plusz fél órát kell várnom. A légitársaság személyzete csodálatos volt. Folyton azt kérdezgették, jól vagyok-e, italokkal kínáltak, és többször is bocsánatot kértek, annak ellenére, hogy nem az ő hibájuk volt” – magyarázta a nő.

Végül a British Airways személyzete segített neki leszállni a gépről, miután a reptéri személyzet továbbra sem érkezett meg, és már mindenki belefáradt a várakozásba.

Brignell tudta, hogy várnia kell egy kicsit, de a 95 perces várakozást elfogadhatatlannak találja. Annál is inkább mivel a gépen töltött plusz másfél órát meglehetősen kényelmetlen testhelyzetben kellett töltenie, bár a gép személyzete igyekezett kényelmesebbé tenni neki a várakozást, és párnákkal támasztották meg a nyakát.

Victoria Brignell 95 percet várt arra, hogy lesegítsék a gépről

Brignell elmagyarázta, miért ilyen bonyolult folyamat a leszállás. A személyzetnek ki kell őt emelnie az ülésből egy speciális kerekesszékbe, amivel aztán az ülések közötti folyosón eljutnak a kijárathoz, és csak miután leszálltak, teszik át őt a saját kerekesszékébe.

„Ahogy távolodtam a géptől, láttam azokat a szegény utasokat, akik másfél órán át várakoztak az indulási kapunál a járatukra, mert én a gépen ragadtam. Ha javítanák a szolgáltatásokat a fogyatékkal élőknek, valójában mindenki számára javítanának a szolgáltatásokon, mivel így a következő járat is másfél órát késett” – magyarázta a nő.

Brignell barátja, Kevin Bonavia hozzátette, hogy szégyenletes, ahogy a fogyatékkal élő utasokat várakoztatják.

„Megdöbbentem, amikor a pilóta először azt mondta nekünk, hogy Victoriának legalább 50 percet kell várnia a segítségre. A mentség, hogy a személyzetben létszámhiány van, elfogadhatatlan, kellett volna, hogy legyen egy B tervük” – mondta.

Brignell azt reméli, hogy a története végre előidézheti a szükséges változtatásokat.

„Hosszú távon arra kell törekednünk, hogy a repülőgépeket áttervezzük, hogy kerekesszékben is utazhassunk rajtuk. Ezzel elkerülhető lenne, hogy a személyzetnek kelljen segítenie leszállni a gépről, kényelmesebbé is tenné az utazást, és az is elkerülhető lenne, hogy a tolószék esetleg elkeveredjen, vagy eltörjön. Utazhatok kerekesszékben buszon, vonaton és taxiban is. Manapság már lehetségesnek kellene lennie, hogy kerekesszékkel repüljek” – mondta a nő.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek