Kuriózum90 nap alatt építenék fel a világ legmagasabb építményét

90 nap alatt építenék fel a világ legmagasabb építményét

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A kínai mérnökök kijelentették, hogy 2013 márciusára elkészül a legmagasabb felhőkarcoló a világon. A gigantikus építmény magassága a tervek szerint 838 méter magasra rúgna, 220 emeletet magába foglalva, nem is beszélve a sebességről, ahogy elkészül. A tervek szerint Changsha városa büszkélkedhet majd a látványossággal, amely 90 nap alatt épül majd fel.

Az építkezési vállalat (BSB – Broad Sustainable Building) bejelentette, hogy munkatempójuk napi 5 emelet teljeskörű elkészítésére terjedne ki, és olyan specialistákat vonnak be, akik a korábbi szupertechnológiás épület, a Burj Khalifa felépítésén is munkálkodtak. Mellesleg a BSB vállalat tavaly már levezetett egy elképesztő építkezést: 30 emeletes toronyházat dobtak össze félelmetesen rövid, 15 nap alatt – tokától bokáig.

A Sky City épülésének célja nem titok, 838 méteres magasságával a 829 méteres Burj Khalifát hivatott überelni, és nagyjából 220.000 tonna acélt használnak majd fel előre gyártott elemek formájában. A Burj Khalifától eltérően ugyanakkor a Sky City nagyrésze lakások részére lesz fenntartva, és kb. 31.000 ember vásárolhat majd itt fészket, a szerényebb és zsírosabb társadalmi rétegekből egyaránt. Ez az épület 83%-át teszi majd ki, ezek után pedig irodák, iskolák, kórház, étterem és üzlet települ a fennmaradó üres helyekre. További érdekesség képpen pedig több, mint 100 lift fogja majd az ég és a föld között szállítani az erre vágyókat.

A projekt további tudnivalója, hogy a tervezésnél figyelembe vették a földrengést, mint pusztító erőt, és az állítólagos tervezés 9-es fokozatú földrengés elviselésére ad garanciát.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek