Kuriózum90 éves korában merte felvállalni a férfi, hogy meleg: „Egész életemben rejtőzködtem”

90 éves korában merte felvállalni a férfi, hogy meleg: „Egész életemben rejtőzködtem”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

90 éves korában Kenneth Felts végre fellélegezhet. Végre teljes mértékben önmaga lehet.

90 éves korában merte felvállalni a férfi, hogy meleg: „Egész életemben rejtőzködtem”

Közel egy évszázadot élt le úgy, hogy olyannak mutatta magát, amit a társadalom sajnos könnyebben el tud fogadni.

„Egész életemben a szekrényben voltam – mélyen a szekrényben, egész sor ruha mögött.” – magyarázta a férfi a Denver Postnak.

Bár már tinédzser kora óta tudta, hogy meleg, csak 90 éves korában vállalta ezt fel a nyilvánosság előtt.

Felts azt mondta, mindig is úgy tervezte, hogy a titkát magával viszi a sírba, de amíg a világjárvány alatt karanténban volt, elkezdte írni az önéletrajzát, és visszaemlékezett élete nagy szerelmére, Phillipre is.

A két férfi az 50-es évek végén szeretett egymásba, Felts azonban akkor úgy döntött, hogy túlságosan nehéz lenne meleg férfiként élnie.

„Az 50-es, 60-as és 70-es években borzasztóan nehéz volt nyíltan melegnek lenni.” – mondta. „Ez volt az oka annak, hogy soha nem gondoltam arra (korábban), hogy megtegyem. Nem volt meleg közösség, nem voltak meleg szervezetek vagy bármi más. Azok, akik nyíltan vállalták, hogy melegek, egyedül, támogatás nélkül voltak. És azt hiszem, abban az időben nem volt bátorságom szembeszállni a társadalommal, ezért inkább eltemettem az igazságot.”

Felts csak nemrégiben vallotta be a lányának, Rebeccának, aki több mint 20 éve mondta el az apjának, hogy meleg, hogy megbánta, hogy annak idején elhagyta Phillipet. Ennek ellenére azt mondta, nem bánta, hogy feleségül vett egy nőt, mert e nélkül a kapcsolat nélkül, nem születhetett volna meg egyetlen lánya.

„Annyira bátor, és nem is veszi észre, hogy az, pedig egészen rendkívüli.” – mondta a férfi lánya, Rebecca Mayes.

Miután mesélt a lányának valódi érzéseiről és identitásáról, úgy érezte, itt az ideje, hogy mindenki másnak is elmondja az életében. Tehát, mint sokan mások a közösségi média korában, ő is egy Facebook bejegyzésben osztotta meg a mondanivalóját a világgal.

„Amikor kinyitottam azt az ajtót, rettenetesen tartottam attól, mit szólnak majd az emberek. Nagyon aggódtam, mert szükségem volt emberekre, és nem tudtam elviselni a gondolatot, hogy elveszíthetem őket, csak azért, mert végre úgy döntöttem, hogy az leszek, aki valójában vagyok.”

Felts most bekapcsolódott az LGBTQ közösségbe, és heti csoporttalálkozókon is részt vesz. Emellett benevezett a Denver Pride virtuális 5K rendezvényére is, és pénzt is gyűjtött a helyi LGBTQ közösségnek.

Bár félelmetes lehet a nyilvánosság elé állni, Felts azt tanácsolja mindenkinek, aki ezt fontolgatja, hogy ne becsülje alá a szeretteit.

„Meglepődhetsz a reakciójukon. Élvezd azt, amid van, amíg lehet, mert csak egyszer van rá lehetőséged az életben.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek