Holotropikum9 természetes módszer, hogy megszabaduljunk a szemölcsöktől

9 természetes módszer, hogy megszabaduljunk a szemölcsöktől

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szemölcsök megjelenését a bőrön általában vírusos fertőzések okozzák. Legtöbbször a kézfejen, az ujjakon, a lábfejen, a nyak körül jelennek meg. Orvosi módszerekkel is el lehet távolítani a szemölcsöket, de ezek nem mindig hatásosak, ráadásul sokszor igencsak kellemetlen, fájdalmas beavatkozással járnak. Ennél jobb, ha a természet patikájából választunk ki pár alapanyagot, ami segíthet.

szemolcs

A természetes úton történő gyógyítás mindig hosszasabb, mint az orvosi, de így el lehet kerülni a fájdalmas beavatkozásokat, a nem kívánt, kellemetlen pillanatokat. Nézzünk tíz természetes szemölcseltávolító praktikát.

1. Fokhagyma

Egy friss fokhagymagerezdet vágjuk fel apróra, és tegyük közvetlenül a szemölcsre. Ezt megelőzően sótlan szalonnát kell a szemölcsre tenni. A fokhagymát egy kötés segítségével erősítsük rá a problémás testrészre, az eljárást ismételjük meg pár napon keresztül.

2. Banánhéj

Vágjunk egy kisebb darab banánhéjat, majd a belső oldalát rakjuk rá a szemölcsre. Tegyük rá a kötést és addig ismételjük meg ezt az eljárást, amíg a szemölcs eltűnik.

3. Gyermekláncfű főzet

Törjük meg a pitypang törékeny szárát, majd a belőle kibuggyanó fehér folyadékot rakjuk rá egy sebtapaszra, és addig folytassuk ezt a módszert, amíg meg nem szabadulunk a szemölcstől.

4. Nyírfakéreg

Egy kis darab nyírfakérget vízzel nedvesítsünk be, majd egy darab tiszta rongy segítségével erősítsük rá a szemölcsre. Addig borogassuk a nyírfa kéreggel, ami meg nem szűnik a dudor.

5. Fügefa tejnedve

Ugyanez az eljárás, mint a gyermekláncfű esetében. A fából kinyert tejnedvet rá kell csepegtetni egy darab tiszta textíliára, majd rá kell helyezni a szemölcsre. Ezt naponta meg kell ismételni.

6. Bazsalikom

Zúzzunk össze néhány bazsalikom levelet, ugyanis ebben az aromás növényben olyan hatóanyagok vannak, amelyet a szemölcs nem kedvel. Az összetört leveleket egy darab gézre kell rátenni, majd átkötve a szemölcsre kell erősíteni.

7. Koriander szirup

30 gramm koriander virágot egy fél óráig kis lángon egy csésze olívaolajban főzzünk meg, ezután hagyjuk állni 2 órát, ezután már használható a szirup. Pár cseppet tegyünk egy rongyra, vagy vattára, majd azt helyezzük a szemölcsre. Naponta cseréljük ki a kötést, amíg a szemölcs fel nem szívódik.

8. Burgonya és hagyma

Dörzsöljük be a szemölcsöt többször is a nap folyamán frissen felszeletelt burgonyával, ajánlott két hétig kúrálni a szemölcsöt és máris javulás következhet be. Ugyanezt kipróbálhatjuk hagymakarikákkal is.

9. Nyál

Lehet hihetetlenül hangzik, de egyes tapasztalatok alapján ez működik. Reggel, felkelés előtt nyálazzuk be ujjunkat, majd a szemölcsöt. Pár napig meg kell ismételni a procedúrát és meg fogunk lepődni a gyors eredmények láttán.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek