Lélektár9 ok, hogy hálásak legyünk életünkért

9 ok, hogy hálásak legyünk életünkért

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Meg kell találni azokat a kis villanásokat, történéseket, pillanatokat, amelyek pozitív előjelűek. Nem egyszerű feladat, de érdemes figyelni ezekre, és utána pedig tudatosan figyeljünk arra is, hogy mindezért hálásak is lehetünk, írja a Twice.hu.

hala

1. Mondjuk el valakinek

Ha megosztjuk valakivel a jót, akkor már ketten örülhetünk annak, hogy mondjuk süt a nap, vagy valaki átadta helyét a buszon.

2. Készítsünk hálaperselyt

Kezdjük el ma, vagy január elsején, akár a születésnapunkon a gyűjtögetést. Ha valamiért hálásak vagyunk, ragadjunk tollat és egy kis fecnit, majd hamar írjuk le és tegyük egy kis perselybe, vagy befőttes üvegbe.

3. Mondjuk ki hangosan

Akár egyedül vagyunk, akár a családdal tévézünk meghitten, mondjuk el, közöljük, hogy miért vagyunk éppen hálásak. Ez sokkal nyomatékosabban hat majd.

4. Utazzunk

A kimozdulás jót tesz. Ha úgy érezzük, hogy jó lenne egyet járni, akár utazni, szervezzük meg, és menjünk el. Más környezetben feltöltődik az ember, ez pedig hálaérzettel párosul.

5. Segítsünk másokon

Az önkéntesség éppen azért jó, mert szembesít más élethelyzetekkel, emberi sorsokkal. Egyrészt hálásak lehetünk azért, mert mondjuk nem kell nélkülöznünk, mint sokan, másrészt teljesen feltölt az a tény, hogy egy rászorulónak segíthettünk.

6. Ünnepeljünk

Nem kell nagydologra gondolni, ha úgy érezzük, hogy boldogak vagyunk, akkor adjunk hangot és teret annak. Készítsünk egy finom vacsorát, és hívjuk meg családtagjainkat, barátainkat.

7. Vegyük észre a kis dolgokat is

Útban hazafele a munkából sok szép házzal találkozhatunk, kicsit szabadjára engedhetjük fantáziánkat, hogy milyen jó lenne ott lakni, a szép kertben kicsit kikapcsolódni. Már ez is okozhat némi boldogságérzetet, mint az őszi színes falevelek is, amelyek most lehullnak, de tavasszal újra kihajtanak.

8. Szakadj el a képernyőtől

Szabadidőnkben sétáljunk a természetben, menjünk ki egy patak-, vagy folyópartra. Ilyenkor nem szabad a számítógép, vagy a tévé előtt ülni, hiszen a gondolataink korlátozva vannak és így a hála sem jut eszünkbe.

9. Vezessünk naplót

Természetesen hálanaplót, ahol bővebben teret adhatunk pozitív érzelmeinknek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek