Kuriózum9 ok, amiért még akkor is boldogtalan vagy, ha „megvan mindened”

9 ok, amiért még akkor is boldogtalan vagy, ha „megvan mindened”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Lehet mindened, ha nem vagy boldog – szűrtük le megannyiszor ezt a tanulságot gyermekkorunk meséiből. Állhatnak hegyekben a haszontárgyak és a javak, ha a szívünk üres és szomorú. Sokan azt gondolják, a boldogsághoz elegendő a legszuperebb kütyü, a legdivatosabb lakás, a legmenőbb autó, vagy az örökké tartó szabadság. De a valóságban a helyzet teljesen más.

Íme kilenc ok, amiért még akkor is boldogtalan lehetsz, ha azt hiszed, megvan mindened.

1. Úgy tűnik, az életednek nincs célja

Nem ritka, hogy az emberek ráébrednek arra, hogy céltalanul élnek. Annyira lefoglal minket a puszta túlélés, hogy nem jut időnk arra, hogy a nagy egészre gondoljunk. A probléma csak az, hogy még akkor is tovább robogunk az életünkön, hogy ezt megállapítottuk, anélkül, hogy valaha is időt szakítanánk arra, hogy változtassunk.

Ifjúkorban ez még működhet, de hosszútávon majd felébredünk, hogy fogalmunk sincs, miért dolgoztunk olyan keményen. És már késő lesz. Előzd hát ezt meg, és találd ki, mit szeretnél elérni. Aztán menj, és valósítsd meg.

2. Még mindig másokhoz hasonlítgatod magadat

Nem hiába mondják, hogy az összehasonlítás az öröm tolvaja. Mindannyian mások vagyunk, különböző képességekkel és tapasztalatokkal rendelkezünk, semmi értelme tehát másokhoz hasonlítgatni magunkat – csakis önmagunkhoz. Lehetünk mi önmagunk legjobb változatai, és ezen dolgozhatunk életünk végéig. És ha le akarunk körözni valakit, az a korábbi énünk legyen.

3. Egészségügyi problémáid vannak

Ha voltál már olyan szerencsétlen, hogy hosszú távú egészségügyi problémáid voltak, akkor tudod, mekkora pusztítást tudnak okozni az életedben. Az egészségünk az, amit nem kárpótol semmi, és amit képtelenség pénzért megvásárolni. Ha tehát látsz valakit, akinek látszólag mindene megvan, de egészségügyi problémáktól szenved, érezz együtt vele. Az ő élete valójában nem olyan könnyű, mint amilyennek beállítja.

4. Imposztor-szindrómával küzdesz

Vagyis úgy érzed, nem érdemled meg a sikert, amit a kemény munkád árán elértél. Más szóval, betolakodónak, imposztornak érzed magad. Mivel ezt szinte mindannyian legalább egyszer megtapasztaljuk, az igazi kérdés itt az, hogy miként reagálunk rá. A tagadás nem opció, mert ez szintén boldogtalansághoz vezet. A lehető legjobb, amit tehetünk, hogy megtanuljuk kezelni, ha már elindultunk a siker felé vezető úton.

5. Perfekcionista vagy

A végletekről annyit, hogy egyikük sem jó. A teljes közömbösség sem, de a tökéletesre való törekvés sem. Aki már megszállottan perfekt akar lenni, gyakran kifut az időből – ez erősség és gyengeség is egyben. És az sem tölti el boldogsággal, ha végre sikerül befejeznie a feladatát. Valószínű ez a maximalizmus az oka annak, hogy oly sok művész küzdött mentális betegségekkel. Mert ahelyett, hogy megdicsérnék magukat a kiváló munkáért, inkább a hibákat keresgélik rajta.

6. Nincs egyensúly a munka és a magánélet között

Ha úgy érzed, minden idődet munkával töltöd, akkor gyakorlatilag nincs is magánéleted. Az aligha nevezhető magánéletnek, hogy esténként bezuhansz az ágyba, és reggel korán már kezded is elölről. Ha nincs meg a munka és a magánélet egyensúlya, akkor bár rengeteg szakmai sikert élhetsz át, nem fogod élvezni. Effektív nem adsz esélyt magadnak arra, hogy learasd a munkád gyümölcsét.

7. A külső megerősítés megszállottja vagy

Ha arra vársz, hogy valaki mindig hátba veregessen és ódákat zengjen a tetteidről, ne lepődj meg, ha nehezen találod meg a boldogságot. Bármennyire is lehetetlennek tűnik számodra, meg kell tanulnod, hogy ne másoktól várj megerősítést, hanem magadban keresd a boldogságot. Nézz befelé, légy tisztában a saját értékeiddel, és becsüld magad annyira, hogy ne legyen szükséged mások elismerésére. Így végre teljesen élvezheted a boldogságot.

8. Mérgező emberek vesznek körül

A celebeket általában ez küldi a padlóra – hiába sikeresek, híresek, szupertehetségesek, képtelenek igazán örülni neki, mert a körülöttük álló emberek (családtagok, menedzserek) még ennél is többet akarnak, és negatív energiákkal hálózzák be őket. Azt mondják, mi is olyanokká válunk, mint akikkel a legtöbb időnket töltjük. Tehát, ha mérgező a társaságod, ne csodálkozz, hogy a méreg rád is átragad.

9. A munkán kívül nincs semmilyen érdeklődési köröd

Ha a munkán kívül semmi nem köt le, ez még önmagában nem jelent gondot. Lehet valaki boldog csupán azért, amit csinál. Akkor kezdődnek a bajok, ha már abban sem leled az örömödet. Egy hobbi nemcsak szórakoztató időtöltés, hanem létfontosságú is a mentális egészség megőrzéséhez. Szóval, ha kell egy kis kikapcs, vagy a stresszt szeretnéd levezetni, kísérletezz valamilyen tevékenységgel, melyet jó eséllyel meg is szeretsz.

Ha sikerült beazonosítanod az oko(ka)t, ami a boldogságod útját keresztezi(k), már csak azok a lépések maradtak hátra, melyekkel orvosolni tudod a problémát. Hiába gondolják mások, hogy megvan mindened, az is rendben van, ha te úgy érzed, nem. Mert bármit lehet még jobbá tenni, mindenre van megoldás, és előbb-utóbb meg is kerül, ha kitartóan keresed. A végén pedig tiéd lesz a boldogság. Sok szerencsét!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek