Kuriózum9 jel, ami a pszichológia szerint arra utal, hogy végre készen állsz...

9 jel, ami a pszichológia szerint arra utal, hogy végre készen állsz a házasságra

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Te is feltetted már magadnak a kérdést: vajon miért nem kérte még meg a párod a kezedet? Vagy éppen azon gondolkodtál el, vajon te magad készen állsz-e a házasságra? Nos, a pszichológia talán a segítségedre lehet ebben. A következő 9 jel arra utal, hogy a pároddal végre készen álltok a házasságra.

1. Tudjátok, hogy kezeljétek az unalmat

Hallottál már az intimitás paradoxon kifejezésről? Ez azt jelenti, hogy az intimitás ironikus módon csökkenni kezd, ahogy a párok közelebb kerülnek egymáshoz. Kialakul egyfajta rutin a kapcsolatotokban, és a randi esték lassan elkezdenek kimaradni. Bármennyire is riasztóan hangzik ez, valójában teljesen normális.

Sőt, kutatások kimutatták, hogy az unalom valójában jó dolog lehet egy kapcsolatban. Egyszerűen csak jelzésként szolgál arra, hogy itt az ideje új dolgokat kipróbálni. Az igazán fontos kérdés az, hogy kezelitek a kialakult helyzetet a pároddal.

Elfogadjátok azt, mint minden kapcsolat természetes részét, és nem kezelitek annak a jeleként, hogy valami alapvetően rosszul működik? De közben tesztek valamit annak érdekében, hogy felpezsdítsétek a kapcsolatotokat? Ha igen, akkor valószínűleg készen álltok a házasságra.

De ha küszködtök, és folyamatosan hajszoljátok az izgalmakat, szinte már kényszeresen, valószínűleg van néhány dolog, amit át kellene gondolnotok.

2. Figyeltek egymásra, és ezt egyértelműen ki is mutatjátok

Az, ha figyelmet szentelsz a párodnak, még akkor is, ha valójában nem igazán érdekel az a téma, amiről beszélni akar, vagy a film, amit látott, és el akar mesélni neked, az őszinte szeretetre utal. Ezzel azt éreztetitek egymással, hogy látjátok és meghallgatjátok a másikat, ami rendkívül fontos egy kapcsolatban. Ha képesek vagytok erre, valószínűleg készen álltok a házasságra.

3. Elfogadtátok egymás hibáit

Az egyik legfontosabb jele annak, hogy egy pár készen áll a házasságra, ha elfogadják egymás hibáit, sőt, néhányat egyenesen szerethetőnek tartanak ezek közül. Ez egyben azt is jelentheti, hogy mertek sebezhetőnek mutatkozni egymás előtt, és nem használjátok ki egymás sebezhetőségét.

Úgy érzed, együtt tudsz élni a párod hibáival, és nem fogod megbánni, ha összeházasodtok, és ő is ugyanígy érez ezzel kapcsolatban? Akkor valószínűleg készen álltok erre a lépésre.

4. Sikerült alkalmazkodnotok az együttéléshez

Bár ez talán nem a legromantikusabb aspektus, rendkívül fontos, hiszen egy hosszú távú kapcsolat és különösen egyházasság a mindennapi együttélésről szól.

Egy tanulmány szerint, ami a sikeres házasságok aspektusait kutatta, a házaspárok 62%-a úgy véli, hogy a házimunka megosztása a házasság sikerének egyik legfontosabb mutatója. Ez a kitétel összességében a harmadik helyen végzett, előbb, mint a közös érdeklődés vagy a megfelelő jövedelem.

Úgy érzed, egyenlően osztoztok a házimunkákban neheztelés és bűntudat nélkül? Ha igen, valószínűleg készen álltok a házasságra. A szerelem szenvedélye idővel elhalványul, de a tartós szeretet megmarad, ha mindketten megdolgoztok ezért.

5. Jól kezelitek a vitáitokat

Egyetlen kapcsolat sem mentes a kisebb-nagyobb konfliktusoktól. A fontos az, hogy kezelitek a konfliktushelyzeteket. Képesek vagytok megőrizni a nyugalmatokat, és éretten kezelni a vitákat, anélkül, hogy sértegetni kezdenétek egymást? Meghallgatjátok egymást, és megpróbáljátok megérteni a másik álláspontját? Képesek vagytok megbocsátani és áthidalni a szakadékokat? Ha a válasz igen, valószínűleg készen álltok a házaséletre.

6. Nem féltek attól, hogy kimaradtok valamiből

Régen mindig attól féltél, hogy lemaradsz valamiről? Például azon gondolkodtál, a párod valóban a lelki társad-e, vagy az igazi még valahol máshol vár rád? Esetleg irigykedtél mások kapcsolatára? Mostanra azonban ez az érzés elmúlt, megnyugodtál, és nem érdekel más emberek kapcsolata, ahogy az sem, vajon valóban a lelki társad mellett vagy-e. Csak az számít, hogy szeretitek egymást, és jól működik a kapcsolatotok. Ez azt jelenti, hogy elégedett vagy azzal, amid van, és valószínűleg készen állsz a házasságra.

7. Jobb emberek lettetek egymás mellett

Egy jól működő kapcsolatban elvileg mindkét félnek arra kell törekednie, hogy a legtöbbet hozza ki magából és jobb emberré váljon. Ha mindketten dolgoztatok önmagatokon, és fejlesztettétek azokat a tulajdonságaitokat, amelyek segítettek abban, hogy türelmesebbek és nyugodtabbak legyetek, valószínűleg készen álltok a következő nagy lépésre.

Egy egészséges kapcsolat két egészséges emberről szól, akik elég érettek ahhoz, hogy megbirkózzanak az élet nehézségeivel.

8. Jó vezetői képességekkel rendelkeztek és jó csapatot alkottok együtt

Bár egy párkapcsolat a szerelmen alapul, számos megoldandó problémával fogtok szembesülni a számlák fizetésétől kezdve a gyereknevelés kérdésein át a nyaralások megszervezéséig. Ahhoz, hogy eredményesek legyetek, egy csapatként kell működnötök. Tudjátok, mikor kell vállalni a felelősséget, és mikor kell delegálni egy feladatot? Befektetitek a szükséges munkát, hogy a kapcsolatotok fejlődhessen? Tudjátok, hogyan kell hatékonyan kommunikálni? Jól bántok a pénzügyekkel, a háztartás vezetésével és a sok más készséggel, ami szükséges ahhoz, hogy igazi társai legyetek egymásnak? És, ami a legfontosabb, képesek vagytok főnökösödés, kontrollálás és lenézés nélkül megtenni mindezt? Ha igen, nincs okotok félni a házasságkötéstől.

9. Egyszerűen tudjátok, hogy készen álltok

A romantika hívei gyakran hivatkoznak arra, hogy egyszerűen tudják, amikor megtalálták az igazit. Egy James McNulty, a Floridai Állami Egyetem pszichológusa által vezetett kutatás azt próbálta megvizsgálni valóban van-e igazság ezekben a „zsigeri megérzésekben.” A tanulmány alapvetően azt mondja, hogy ha rossz érzésed van a házasságkötéssel kapcsolatban, még ha nem is tudod pontosan megmondani, miért, akkor ezt figyelembe kell venned.

Ha pedig egyáltalán nincs ilyen rossz érzésed – jó esély van rá, hogy valóban készen állsz arra, hogy összeházasodj a pároddal.

Ha a felsorolt 9 pont nagy részével azonosulni tudtál, szinte biztos, hogy készen állsz a házasságkötésre. Ha azonban rádöbbentél, hogy valószínűleg mégsem állsz készen, az is teljesen rendben van. A lényeg, hogy a pároddal egyetértsetek ebben a fontos kérdésben, ezért elengedhetetlen, hogy őszintén és nyíltan beszéljetek erről.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek