Az életben mindenki megtapasztalja a hullámvölgyeket, bárhová is szülessen, bármilyen élethelyzetbe is kerüljön. A boldogság, a belső béke megtalálása azonban azon múlik, hogy mennyire tudjuk helyén kezelni a nehézségeket, problémákat, milyen válaszokat tudunk adni ezekre az embert próbáló időszakokra.

9 fontos életszabály, amely teljesen új embert farag belőled!

Most következzen 9 olyan életszabály, amely segít helytállni a nehéz időszakokban!

1. Az alkalmazkodás törvénye

Ahhoz, hogy valamelyest nyugodt életed legyen, bizonyos szabályoknak, belső előírásoknak a munkahelyen például, eleget kell tenned. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy mindenkinek meg kell felelned, viszont a kompromisszumkészségre szükséged lehet.

2. A jelenlét törvénye

Ha azt szeretnéd, hogy a barátaid jelen legyenek az életedben, neked is jelen kell lenned az életükben. Ez azért fontos, mert ezáltal biztonságban, szeretetben érezheted magad. Mindig törekedj arra, hogy a jelenben legyél, bármit is teszel, mindig a jelenre koncentrálj, ne a múltra és nem a jövőre.

3. A kölcsönösség törvénye

Próbáld mindig szem előtt tartani ezt a törvényt, miszerint ha valaki segít neked, akkor igyekezz a következőkor visszasegíteni az illetőnek. Ezzel mindenki nyer.

4. Az optimizmus törvénye

Minden helyzetben igyekezz felfedezni a jót, és törekedj is arra, hogy jól érezd magad. Szakemberek szerint a boldogság tanulható. Ez azért fontos, mert így könnyebben túl tudod tenni magad a nehézségeken.

5. A függőség törvénye

Itt nem valamilyen káros szenvedéllyel kapcsolatos függőségre kell gondolni, hanem arra, hogy minden ember valamilyen mértékben függ egymástól. Ez lehet lelki, anyagi, fizikai függőség is. Tanuld meg mit jelent ez.

6. A döntések törvénye

Az életed során számtalan döntést kell meghoznod, amelyeknek következményei lesznek. Szóval mielőtt döntenél alaposan gondold át az utadat, a helyzetedet.

7. A hibázás törvénye

Senki sem tökéletes, te sem, ezért a hibákat senki sem kerülheti el. Amit tenni tudsz, hogy kisebb, még megbocsátható hibákat vétsz. És ne feledd, a bocsánatkérésre minden lehetőséget ragadj meg.

8. A felelősség törvénye

Felelős vagy a tetteidért, azokért a dolgokért, amikre nem kényszerítenek rá erőszakkal. Élj felelősségteljes életet, mert így minden nap szembe tudsz nézni önmagaddal.

9. A mosoly törvénye

Mosolyogni mindig jó dolog, ezért találd meg az örömforrásokat, a pozitív embereket, akikkel sokat nevethetsz, szórakozhatsz, és feltöltődhetsz pozitív energiákkal.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.