Ha napközben sokat stresszelsz, akkor ez az éjszakádra is hatással lesz. Gyakran küzdesz alvási problémákkal, szorongsz, nehezen tudsz elaludni? Mutatunk most néhány olyan trükköt, amely segíteni fog megszabadulni az alvási problémáktól!

A járvány miatt sokan még mindig home office-ban dolgoznak, ez a megváltozott állapot az egész életritmust felborítja. Törekedj arra, hogy a napodnak mindig legyen egy kerete, ne maradj egész nap pizsamában otthon, csak azért, mert úgysem kell bemenj a munkahelyedre!

1. Tervezz gyakorlatban!

Ha nem tudsz eljutni a megszokott boltokba, ahol vásárolni szoktál, akkor könnyen feszültség alakulhat ki benned. Pontosan tervezd meg, írj bevásárlólistát, és, amit csak lehet, rendeld meg online. Nem kell aggódni, csak egy kicsit át kell tervezni az életet.

2. Tartsd a kapcsolatot a családtagjaiddal

Természetes, hogy hiányoznak a szeretteid, és egy ölelést semmi sem tud kárpótolni, viszont a semminél még mindig jobb az online kapcsolat. Hozz létre egy WhatsApp csoportot a barátaidnak vagy a családtagjaidnak, és beszélgessetek rendszeresen.

3. Beszélj a gondjaidról

Ebben a helyzetben teljesen természetes, ha félelem vagy szorongás van benned. Ne fojtsd magadba a negatív érzéseket, inkább beszélj róluk, már az is nagyon sokat segít, ha látod, hogy mások is vannak vagy voltak ilyen helyzetben.

4. Figyelj az egészségedre

A negatív érzelmek erős hatással lehetnek az étkezési szokásokra. Ilyenkor hajlamosabb lehetsz többet nassolni, de az alkoholos italok is átvehetik az uralmat az életed felett. Próbálj meg egészségesebben étkezni, ne add fel, meglátod, annál jobb kedved lesz, minél látványosabb lesz eredmény. Fogyassz elegendő folyadékot, és mérsékeld a szénhidrátban, cukorban gazdag ételek fogyasztását, sportolj. Edzeni otthon is lehet, nagyon sok online órát tartanak mostanában, tegyél az egészségedért.

5. Próbálj felül kerekedni a negatív érzéseken

A szorongás egy bizonyos szintig teljesen normális, de ha úgy érzed, hogy a stressz már befolyásolja a hétköznapjaidat, akkor érdemes felkeresni egy szakembert. Mindenekelőtt a legfontosabb azonban, hogy próbáld egy kicsit lazábban venni az életet, ne felejtsd el, hogy egyszer minden elmúlik.

6. Szelektáld az információs csatornákat

Ne görgesd állandóan a telefonodat, próbáld a saját valós életedet élni, ahelyett, hogy a világ összes negatív hírébe beleélnéd magad. Állítsd be az órát, és ne tölts több időt a közösségi oldalakon való szörfözéssel, mert igen káros lehet.

7. Anyagi támogatás

A világjárvány idején az anyagiak megteremtése, a normális életszínvonal fenntartása mindenkinek kihívást jelent. Mielőtt bepánikolnál, vedd figyelembe, hogy magánvállalkozóként milyen országos támogatásban részesülhetsz. Ha alkalmazott vagy, beszélj őszintén a problémáidról a munkaadóddal.

8. Csinálj olyan dolgokat, amelyek kellemes érzéssel töltenek el

Koncentrálj azokra a tevékenységekre, amelyek boldogságot okoznak. Most minden bizonnyal több időd marad, amit a hobbidnak szentelhetsz. A kézműves tevékenységek mindig megnyugtatóak.

9. Szakíts időt a kikapcsolódásra

Miután egész nap otthon vagy, gyakorlatilag az egész életed a négy fal közé korlátozódik, nehéz megtalálni azt a helyet és alkalmat, ahol igazán ki tudsz kapcsolódni. Egy egyszerű trükk: szervezz hétvégére énidővel összekötött wellnessprogramot otthon, a saját fürdőszobádban.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.