Kuriózum8 valódi szupererő, amivel minden ember rendelkezik

8 valódi szupererő, amivel minden ember rendelkezik

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az úgynevezett szupererők nem egyebek, mint az emberi természet különböző tulajdonságainak hiperbolái. Szuperhőssé bárki válhat, amennyiben képes meghaladni a saját maga korlátait, meg tudja fogalmazni világosan az elképzeléseit, és képes belső fejlődésre saját céljai elérésében. Mi, emberek rendkívüliek lehetünk. Bizonyítékul álljon itt nyolc olyan szupererő, amelyekhez felerősítik a hozzájuk kapcsoló emberi tulajdonságokat, segítve ez által az önmegvalósítást.

szuperhos

Megtestesítés – Képzelőerő: az aktív képzelőerő egy áldás, ami mindenkiben ott lapul. Arról a képességről van szó, hogy ha csak mentálisan is, de valami olyant alkotunk, ami korábban nem volt. Gondoljunk csak arra, amikor könyvet olvasunk. Ha csupán a szavakat látnánk, és nem volna meg a képességünk, hogy elképzeljük a szavak által leírtakat, nem volna semmiféle funkciója a könyvesboltoknak, könyvtáraknak.

Gyógyító érintés – Együttérzés: szimpátia és aggodalom a mások szenvedése iránt. Nagyszerű lenne, ha érintéssel gyógyítani tudnánk az emberi test sérüléseit. Ettől még messze áll az orvostudomány, ezért foglalkozzunk azzal, ami már most is rendelkezésünkre áll. Amikor érzelmileg, mentálisan sérülünk, olyan emberek társaságát keressük, akik együtt éreznek velünk, ezért akik csökkentik fájdalmunkat, valódi hősök.

Klónozás – Kreativitás: kreatívnak annyit jelent, hogy egyes ötleteket, dolgokat különböző perspektívából vagyunk képesek látni. A klónozás nem más mint metaforája a különböző nézőpontoknak. A klónozás szó szerint azt jelenti, hogy létrehozunk egy pontos másolatot az eredetiről,de minden egyes másolathoz egy új nézőpont is társul.

Megérzés – Előrejelzés: a memória az, ami segít észben tartani a múltban megtörtént dolgokat, és emlékeztessen azokra. A memória felbecsülhetetlen értékű, hisz meghatározza a jövőnket is a múltról való emlékünk, gondolkodásunk. A történelem az élet tanítómestere – tartja az antik közmondás, arra utalva, hogy tanulva a múlt eseményeiből, ne ismételjük meg az őseink által elkövetett hibákat. Ugyanez érvényes individuális szinten is, figyeljünk múltbéli tapasztalatainkra, hogy ne lépjünk kétszer ugyanabba a folyóba.

Szupererő – Elszánás: annak a képessége, hogy egy nehéz, vagy kellemetlen feladatot is anélkül vigyünk véghez, hogy feladnánk. A filmbéli szuperhősökhöz hasonlóan a hétköznapi hősök is folyamatos tesztelés alatt állnak nap mint nap. Ahhoz, hogy helyt tudjunk állni a különböző nehéz helyzetekben, és megfelelő válaszokat adjunk a jelentkező problémákra, mentális tudatosság szükséges.

Telepátia – Intuíció: annak a képessége, hogy megértsük valamit azonnal, anélkül, hogy tudatosan elgondolkodnánk róla.

Az egyik legjobb tulajdonság, ha el tudjuk mondani magunkról, jó emberismerők vagyunk. Képesnek lenni arra, hogy elkerüljük azokat az embereket, akik komolytalanok, vagy, akik hátsó szándékkal közelednek felénk, felbecsülhetetlen érték.

Sérthetetlenség – Bravúr: képesség a félelemkeltésre. Ugyan nem állíthatjuk meg a golyókat a nézésünkkel, de metaforikus értelemben egy „vastagbőrért” sok ember hajlandó lenne fizetni. A félelem az, ami figyelmessé, óvatossá tesz, és segít, hogy éljünk. Ugyanakkor fontos, hogy bármilyen, a félelem alapján meghozott döntés, hibás. Céljaink eléréséhez jól kell tűrnünk a kritikákat és a kudarcokat, ehhez pedig bravúrokra van szükségünk.

Empátia – Empátia: ez esetben az empátia szupererő és jellemvonás, tulajdonság is. Egyik esetben mások az embernek azon képességéről van szó, hogy egy másik ember szempontját képes felfogni és megérteni, míg másik esetben azon képesség, amely lehetővé teszi, hogy átéljük mások érzelmeit, affektív tapasztalatait. A kettő között az a különbség, hogy a jellemvonást tanulni kellett. Az érzelmek és a viselkedésmódok tanulása fejleszti az empátiát, ami a megértés és a világosság kulcsa embertársaink felé.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek