Holotropikum8 szuperétel, amit biztosan nem fogyasztasz

8 szuperétel, amit biztosan nem fogyasztasz

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Alapvető szükségletünk az étkezés. Nélküle megszűnik az élet. Azonban a kiegyensúlyozott és egészséges életért tenni is kell. Ennek egyik legegyszerűbb módja az étkezés, a változatos étkezés. A legtöbb ember az egyoldalú étkezés áldozatává válik. Azonban van pár olyan táplálék, amit ha beiktatunk a mindennapi étkezéseinkbe változatossá tehetjük mindennapjainkat.

Spirulina

1. Spirulina

Ez a növény egy kékeszöld alga, ami azok számára nyújthat megoldást, akik hússzegény étrendet folytatnak, elsősorban a vegetáriánusoknak. Ugyanis a csökkent húsfogyasztás hátránya, hogy kevés B12-vitamin jut a szervezetbe, ami vérszegénységhez vezethet. A spirulina az egyetlen olyan növény, ami ezt a vitamint pótolni tudja hússzegény diéta esetén.

kendermag

2. Kendermag

Alapvető komponense az omega-3 zsírsav. Magas fehérje tartalma pedig még előnyösebbé teszi fogyasztását, hiszen több proteint tartalmaz, mint a tej vagy a tojás és emésztése is könnyebb az előbbiekhez viszonyítva.

adzuki-bab

3. Adzuki bab

Kisebbek, mint fekete társaik és tele vannak tápanyaggal. Valójában sokkal több fehérjét és kevesebb zsírt tartalmaz, mint bármely más bab. Serkenti a bélműködést is, illetve csökkenti a koleszterin szintet.

twig-tea

4. Kukicha-gally tea

A teafüvek ágaiból és száraiból készül. Keleten azok fogyasztották, kiknek nem volt pénzük a drágább tealevelekre. Csak most kezdjük igazán felfedezni jótékony hatásait. Legfontosabb hatásának a szervezet savasságának helyreállítását tartják.

ghee

5. Ghee

A ghee az indiai konyhában használt, különleges eljárással előállított vaj. Legfőbb hatásai a memóriát, intelligenciát, emésztést és immunrendszert szolgálják.

gorogszena

6. Görögszéna

A mediterrán térségben előszeretettel használt növény. Hatásai közé sorolják a menstruációs görcsök, koleszterin szint csökkentését és a cukorbetegség normalizálását.

grapefruit

7. Grapefruit

Legfőbb hatóanyagai a monoterpének, amik a kancerogén anyagok ellen hatnak.

jerusalem-artichokes

8. Jeruzsálemi articsóka

A jeruzsálemi articsóka a napi vas szükségelt 1/3-át tartalmazza. Ezért a vashiányos vérszegénységben kifejezetten ajánlott növény.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek